Миене с масло – нова тенденция в грижата за лицето

Мария
Написана от Мария август 17, 2015 14:46

Миене с масло – нова тенденция в грижата за лицето

Акценти:

  • Кожни раздразнения - козметични продукти
  • Слънчогледово масло - почистване
  • Рициново масло - действие върху кожата

Свързани:

Колко ли красиво би изглеждала жена, която винаги желае да бъде по-добра. И търси все нови и нови средства за постигането на тази цел.

Ако това се отнася и за вас, то вече имате на разположение още едно свежо решение – измиване с масло.

От химията към натуралното

Какво ли не ни предлага постоянно растящата и развиваща се козметична индустрия. Но ето го парадоксът. Ние използваме иновационни продукти, а те действат само няколко дни. А на някого му провърви месец и повече.

Известно време познатите се интересуват каква е тайната на по-свежия ви вид. А впоследствие кожата отново се завръща към предишното си състояние.

И отново започваме да търсим това, което действително ще е подходящо за нас, ще ни помогне да решим проблемите с външността.

Не е маловажен фактът, че почти всички козметични продукти съдържат ароматизиращи вещества, което често предизвикват раздразнения на кожата и дори алергии.

А също така и много други химически вещества, които не могат да бъдат определени като полезни. И сияещата от младост, свежа, еластична кожа е недостижима мечта.

Но не си струва да се отчайвате. Не всички нововъведения в козметиката са продукт на козметичната индустрия. Някои от тях наподобяват на средствата на народната медицина, но с научна обосновка.

Например, новата тенденция в грижата за лицето, същността на която е измиване с масло.

Кухнята на помощ

От училище ние помним, че подобното обича подобното. Така е и с нашата кожа, която образува естествена мазнина, която е важна за добрия външен вид.

Защо тогава да не въздействаме на подобното с подобно – да почистим и оздравим лицето си с помощта на масло?

То ще затвори излишъкът от кожния себум, ще почисти порите от примеси и дори ще спомогне за премахване на бръчките, които ненавиждате.

Не вярвате, че това е възможно? Още повече ще се учудите, когато разберете, че за постигането на прекрасни резултати няма да ви е необходимо някакво специално, скъпо масло. Достатъчно е това, че го използвате в кухнята.

Слънчогледовото олио, с което готвите и с което подправяте салатите е отлично естествено почистващо средство за кожата. Но можете да добавите и малко рициново масло.

Навярно то „отлежава“ на долния рафт на домашната ви аптечка. Използвайте го смело, то ще ви бъде от полза. И мека чиста кърпа. Това е всичко, нищо повече не ви е необходимо.

Необходими пропорции

Как да приготвите смес от масла за миене? Процентното съотношение зависи от типа кожа.

За мазна кожа:

• Рициново масло – 30%;
• Слънчогледово – 70%;

За нормална кожа:

• Рициново масло – 20%;
• Слънчогледово – 80%;

За суха кожа:

• Рициново – 10%;
• Слънчогледово – 90%;

Тъй като всяка кожа е индивидуална, съотношението на маслата може да се променя. Затова за начало следва да приготвите малко количество смес.

След прилагането на метода за първи път се вслушайте, образно казано разбира се, в усещанията на кожата ви.

Ако се появи чувство за стегнатост и сухота, то тогава следва да намалите количеството на рициновото масло. Напротив, ако оставете с усещането за пресищане, то добавете малко повече рициново масло.

Сместа от маслата е най-добре да се съхранява в малка бутилка или буркан и след като свършат, последните трябва да се измият много добре със средство за миене на кухненски съдове.

Миене с масло – нова тенденция в грижата за лицето
4.4 (88.27%) 75 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 17, 2015 14:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи