На какво майката е длъжна да научи своята дъщеря

Мария
Написана от Мария август 14, 2018 13:59

На какво майката е длъжна да научи своята дъщеря

Акценти:

  • Отношения - мъже
  • Опасности - предупреждение
  • Конкуренция - ревност

Свързани:

Всяка майка притежава уникален набор от знания, които може да предаде на своята дъщеря. Женската мъдрост, от която до голяма степен зависи щастливата съдба, не е всеобщо достъпна.

Разкриването ѝ и придобиване на умения за нейното управление, означава да вземеш живота и съдбата в ръцете си.

Всяка майка някога е била малко момиче. Ако погледне от висините на своя опит, то може да изброи нещата и качествата, за които не е знаела и не са ѝ стигали и които нейната нейната майка не е могла да ѝ предаде.

Обръщайки се назад към своите грешки, заблуди, убеждения, майката да направи преценка какво да предаде като знания на своята дъщеря в чист вид.

Например, как следва да се отнася към себе си и към мъжете, по какви признаци може да се разпознае опасността, какви биват предателството и лъжата? Защо е важно да прощаваме на себе си и на другите, защо е важно да прощаваме на себе си и другите?

Защо е по-важно да намери себе си и своя път в живота, отколкото да се стреми към съвършенство? На какво всяка майка е длъжна да научи дъщеря си?

1. Майката източник на знания

При възпитание на дете в семейството, то се поддава на влиянието на всички негови членове. Често децата се учат от татко да бъдат активни, от баба да бъдат добри, да общуват с братя и сестри и да разберат какво е това конкуренция, ревност, манипулации.

Отношенията между майка и дъщеря се отличават с особен характер – те носят в себе си всички тайнства и тайни на женската психология, навици, особености.

Женската сила може да бъде стихийна, управляваща и дори разрушителна. Всичко зависи от това как самата стопанска се разпорежда с нея.

Майката, която от раждането отговаря за характера и поведението на малкото момиченце, трябва да е наясно, че докато то не порасне, тя разполага с всички лостове за контрол над нейното поведение.

Повечето майки не осъзнават с каква сила разполагат. Всяко момиченце расте различно  – тревожно, боязливо или обратно, агресивно, твърде смело. Ако майката не влага в дъщеря си всичко, което знае, не я подкрепя, дъщерята е принудена да придобива опит сама.

2. Отношение към трудностите

Жените могат да бъдат много силни, да носят на плещите си, работа, мъж, кредити, планове и мечтите на цялото семейство.

Ако жената прави това, означава, че е уверена в себе си и че има сили за това. Възможно е някога да е получила съответната подкрепа от своята майка.

Майката трябва да покаже златната среда на своята дъщеря между цел, труд и собствени желания. Да научим едно момиче да моли за помощ, това означава да ѝ обясним какво е нормално и да съхраним в бъдеще нейното здраве и сили.

3. Отношения с момчетата

Понякога общуването с противоположния пол върви по не най-добрия начин, момиченцата може да се карат с момчетата, да ги обиждат или да бъдат обиждани. На какво, което касае противоположния пол, трябва да научи майката момиченцето:

  • Към момчетата, както и към другите момичета, е необходимо уважение;
  • Не трябва да започват да спорят първи и така да провокират агресия у момчетата;
  • Не трябва да поддържат отношения с момчета от съжаление, а директно да говорят за чувствата си;

Когато момичето порасне и общуването с момчетата прерасне в нещо повече, майката е длъжна да предупреждава за възможните опасности.

На какво майката е длъжна да научи своята дъщеря
4 (80%) 1 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 14, 2018 13:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи