Най-страшният кошмар на жените – косми на лицето. Как да ги премахнете завинаги

Мария
Написана от Мария ноември 23, 2015 22:45

Най-страшният кошмар на жените – косми на лицето. Как да ги премахнете завинаги

Акценти:

  • Хормони - женски
  • Повишени нива - андрогени
  • Хормонален фон - нарушаване

Свързани:

Забелязали сте, че са се появили косми под брадичката ви? Измъчва ви въпроса, защо са се появили и как можете да ги премахнете завинаги?

Внезапното засилване на растежа на космите, появата на груб глас и на други типични мъжки черти би притеснило всяка жена. Какво трябва да се направи в тази ситуация?

Разбира се, у всяка жена има повече женски полови хормони – естрогени. Но в нейния организъм има и мъжки хормони – андрогени.

И макар да са сравнително малко, те също са нужни, особено в периода на пубертета.

При жени в зряла възраст прекомерната концентрация на мъжките хормони обикновено възниква при нарушаване във функцията на надбъбречните жлези, яйчниците и на главния мозък.

Понякога същевременно се нарушава цикъл – менструациите става редки и оскъдни. Към женските болежки се добавят и мъжки такива – пъпки и фурункули, които се появяват, поради засилена секреция на мастните жлези. А при тежките случаи се развива безплодие.

Защо на жените е възможно да започнат да им избиват мустаци?

Най-често това се дължи на увеличения синтез на мъжки полови хормони. Тъй като появата на окосмяване у жените е първият характерен признак на нарушаване на хормоналния баланс.

Косми започват да растат по лицето, гърдите, в долната част на корема и по бедрата.

Мустаци могат да започнат да растат и у бременни жени, поради хормоналните изменения. Постоянно на страстните брюнетки им се налага да се борят с излишното окосмяване.

В такива случаи, ако няма други проявления на прекомерното количество андрогени, то тогава и от лечение няма и никаква необходимост.

Но ако изведнъж косми започнат да растат там, където преди не е имало и помен от тях, то тогава е наложително да се потърси лекарска помощ.

Защо при едно 20-годишно момиче могат да започнат да растат косми по лицето? И какви изследвания е необходимо да се направят?

За начало се препоръчва да се отиде на гинеколог. Възможно е още при първия преглед да се установи заболяване на яйчниците – това е една от най-честите причини за окосмяване от мъжки тип.

А цитонамазката и измерването на ректалната температура ще помогне за потвърждаването на диагнозата. В трудните за поставяне на диагноза случаи ще се наложи рентген, ултразвуково изследване, ендоскопия и компютърна томография.

За откриването на повишено ниво на мъжки полови хормони ще помогнат изследванията на кръв и урина. Ако при изследване се открие киста или тумор на яйчниците, надбъбречните жлези или на хипофизата, то е необходима операцията.

След интервенцията е окончателно и вече не се налага прием на хормонални препарати. Повечето от жените трудно преживяват хроничното повишено окосмяване – особено на лицето, някои от тях, дори достигат до невротични разстройства и депресии.

За да се избегне това, се препоръчва жената да не се опитва сама да се справя с проблема си, а да потърси помощ от психотерапевт.

Повечето жени смятат, че единственото лекарство срещу повишеното окосмяване е бръсначът. Действително ли по друг начин не е възможно избавянето от повишеното окосмяване при жените?

В повечето случаи е възможно справянето с повишените нива на мъжките полови хормони в женския организъм. Лекарите обикновено предписват на жените отново хормони, но женски.

Но трябва да се има предвид, че хормоналното лечение е с голяма продължителност – месеци и дори години.

Най-страшният кошмар на жените – косми на лицето. Как да ги премахнете завинаги
4.4 (87.54%) 61 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 23, 2015 22:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи