Неочакваната истина за „преждевременната“ еякулация

Мария
Написана от Мария октомври 7, 2015 00:43

Неочакваната истина за „преждевременната“ еякулация

Акценти:

  • Мъже - тревога
  • Мъжка физиология - проблеми
  • Еволюционно предимство - бързо свършване

Свързани:

Търсачката Гугъл извежда около 130 хиляди резултата при търсене на ключовата фраза „Как да не свърша бързо“. А това означава, че много хора смятат преждевременна еякулация за проблем. А има ли изобщо такъв проблем?

Човекът е странно животно

Било то лъвовете в африканския парк Серенгети, благородните елени на горещия остров Рам или японските макаци в планината Фуджи, всички бозайници на тази планета имат нещо общо – животинският полов акт е невероятно бърз.

Мъжките ръмжат и извършват фрикции, докато не удовлетворят инстинкта си, след което отново се връщат към лова, бягането или съня.

И само хората се стараят да удължат акта, за да доставят удоволствие. Да, обикновените хора, такива като нашите мъже.

И когато те не успеят да задържат оргазма и се изпразнят по-рано, отколкото на нас ни харесва, те обвиняват за това себе си. В САЩ всеки 3-ти мъж смята, че свършва твърде рано.

А това означава, че около 50 милиона мъже само в една държава се опитват да измислят нещо, за да отложат оргазма. И всеки път, когато не успяват, те смятат това за свое поражение. Но ако не е така? И ако всичко е точно обратното.

Еволюцията не бърза

Само в човешкото общество бързият оргазъм се смята за нежелан, посочва Брайян Стейксейсър директорът на Института за мъжко здраве в Атлантик Сити, САЩ.

Според него, ако всички имаха пениси по 40 сантиметра и биха могли да се въздържат по 2 часа, както порно звездите, то тогава просто не би имало деца и нашият вид не би оцелял дълго.

Оргазмът след 10 секунди означава много по-голям шанс за потомство. Видът оцелява.

Според Стейксейсър способността на мъжете бързо да достигат ерекция и оргазъм е възникнала в древни времена, когато човекът на всяка крачка е бил изложен на опасности – хищници, врагове от други времена и природни явления.

За съжаление, еволюцията не върви със същата скорост както прогреса, затова мъжката физиология не се е пригодила към съвременните изисквания на жените.

И това от една страна е добре, защото в нашите спални не влизат съблезъби тигри и така можем да се отпуснем и да получим удоволствие.

Преждевременната еякулация е най-честият проблем, заради който мъжете търсят медицинска помощ. И най-трагичният, тъй като очакванията на мъжете спрямо възможностите им са изключително завишени.

Средностатистическият американец може да удължи акта до 13 минути. Европейците свършват средно за 10 минути, а известните със своите порно филми немци – само за 8 минути.

На Стейксейсър постоянно му се налага да убеждава мъжете, изискващи да им се назначи лечение на преждевременната еякулация, че всъщност са здрави.

И неговите разкази за това, че бързият оргазъм всъщност е по-важен от гледна точка на еволюцията изобщо не помагат. Мъжът трябва да отговаря на съвременните обществени изисквания и на специалиста му се налага да предлага решения на този въпрос.

Мъжете не трябва да се тревожат

За разрешаването на проблема с междевременната еякулация мъжете трябва да станат реалисти. Сексолози препоръчват на двойките да се съсредоточат не върху продължителността на акта, а върху удоволствието, което те си доставят един на друг.

Тъй като удоволствието не се ограничава само от взаимодействието на пениса и влагалището.

И ако мъжът разбере, че сексът не зависи от неговия полов член, то той ще почувства облекчение, тъй като завишените изисквания към него ще отпаднат.

Неочакваната истина за „преждевременната“ еякулация
4.5 (90.42%) 71 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 7, 2015 00:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи