Търсачката Гугъл извежда около 130 хиляди резултата при търсене на ключовата фраза „Как да не свърша бързо“. А това означава, че много хора смятат преждевременна еякулация за проблем. А има ли изобщо такъв проблем?

Човекът е странно животно

Било то лъвовете в африканския парк Серенгети, благородните елени на горещия остров Рам или японските макаци в планината Фуджи, всички бозайници на тази планета имат нещо общо – животинският полов акт е невероятно бърз.

Мъжките ръмжат и извършват фрикции, докато не удовлетворят инстинкта си, след което отново се връщат към лова, бягането или съня.

И само хората се стараят да удължат акта, за да доставят удоволствие. Да, обикновените хора, такива като нашите мъже.

И когато те не успеят да задържат оргазма и се изпразнят по-рано, отколкото на нас ни харесва, те обвиняват за това себе си. В САЩ всеки 3-ти мъж смята, че свършва твърде рано.

А това означава, че около 50 милиона мъже само в една държава се опитват да измислят нещо, за да отложат оргазма. И всеки път, когато не успяват, те смятат това за свое поражение. Но ако не е така? И ако всичко е точно обратното.

Еволюцията не бърза

Само в човешкото общество бързият оргазъм се смята за нежелан, посочва Брайян Стейксейсър директорът на Института за мъжко здраве в Атлантик Сити, САЩ.

Според него, ако всички имаха пениси по 40 сантиметра и биха могли да се въздържат по 2 часа, както порно звездите, то тогава просто не би имало деца и нашият вид не би оцелял дълго.

Оргазмът след 10 секунди означава много по-голям шанс за потомство. Видът оцелява.

Според Стейксейсър способността на мъжете бързо да достигат ерекция и оргазъм е възникнала в древни времена, когато човекът на всяка крачка е бил изложен на опасности – хищници, врагове от други времена и природни явления.

За съжаление, еволюцията не върви със същата скорост както прогреса, затова мъжката физиология не се е пригодила към съвременните изисквания на жените.

И това от една страна е добре, защото в нашите спални не влизат съблезъби тигри и така можем да се отпуснем и да получим удоволствие.

Преждевременната еякулация е най-честият проблем, заради който мъжете търсят медицинска помощ. И най-трагичният, тъй като очакванията на мъжете спрямо възможностите им са изключително завишени.

Средностатистическият американец може да удължи акта до 13 минути. Европейците свършват средно за 10 минути, а известните със своите порно филми немци – само за 8 минути.

На Стейксейсър постоянно му се налага да убеждава мъжете, изискващи да им се назначи лечение на преждевременната еякулация, че всъщност са здрави.

И неговите разкази за това, че бързият оргазъм всъщност е по-важен от гледна точка на еволюцията изобщо не помагат. Мъжът трябва да отговаря на съвременните обществени изисквания и на специалиста му се налага да предлага решения на този въпрос.

Мъжете не трябва да се тревожат

За разрешаването на проблема с междевременната еякулация мъжете трябва да станат реалисти. Сексолози препоръчват на двойките да се съсредоточат не върху продължителността на акта, а върху удоволствието, което те си доставят един на друг.

Тъй като удоволствието не се ограничава само от взаимодействието на пениса и влагалището.

И ако мъжът разбере, че сексът не зависи от неговия полов член, то той ще почувства облекчение, тъй като завишените изисквания към него ще отпаднат.