Правила за грижа за кожата през летния сезон

Мария
Написана от Мария юни 18, 2015 04:25

Правила за грижа за кожата през летния сезон

Акценти:

  • Овлажняване - летни месеци
  • Бръснене - качествен бръснач
  • Пилинг - повтаряне

Свързани:

Основното правило при грижата за себе си е редовността. Ако вие през целия ден съблюдавате хигиенни правила, вашата кожа ще съхрани младостта и красотата си за дълги години.

Тъй като възникването на бръчици е по-добре да се предупреди, отколкото след това с големи усилия да се отстраняват. Следва да отбележим, че ежедневната грижа за кожата включва нейното почистване, хранене и защита от външни раздразващи фактори.

Вероятно ще се съгласите, че най-добрата гаранция за младостта и здравето на кожата – това е редовната, правилна грижа за нея. И съвсем не е задължително да имате на разположение много скъпи, модерни и рекламирани средства. А каква грижа е оптимална през лятото?

Тъй като слънчевите лъчи понякога са не просто опасни, а дори пагубни за нашата кожа и това ни кара да замисляме.

Представяме ви 5 правила за грижа за кожата през лятото:

1. Овлажняване отвътре и отвън

Тялото на човека се състои от вода приблизително на 78% и поради това на този въпрос следва да се отделите по-голяма част от вашето внимание. На първо място контролирайте количеството течности, които приемате.

През лятото е много важно да се пият много течности и желателно е това да бъде обикновена вода. Специалистите препоръчват да не очакваме идването на усещането за жажда и да отпиваме по няколко глътки вода всеки ден. Най-добре е да започваме деня с чаша топла вода с лимон.

На второ място кожата трябва да се овлажнява външно. Необходимо е редовно да използваме кремове с овлажняващо действие, особено важно е да правите това след вземането на душ, използването на средства за пилинг и при измиване.

2. Кажете „Не“ на декоративната козметика

През лятото експертите препоръчват да преустановим употребата на декоративна козметика напълно, но както е известно, това не е реалистично за всяка от една от нас.

Ако нямате възможност да преустановите ежедневното използване на тези средства, то премахнете от лятната козметична чантичка тоналните кремове, основите под макиажа и пудрата.

3. Защита на кожата през лятото

Приятното лятно слънце не е съвсем безопасно и в някои случаи дори може да стане пагубно за кожата. Именно поради това, започвайки от май до края на септември, се препоръчва да използвате козметични средства с висок слънцезащитен фактор.

Става въпрос не само за специализираните защитни кремове за загар на кожата на тялото и на лицето. Такъв фактор е необходимо да притежават всички кремове и дори гланц и червило за устни.

4. Пилинг

Тази процедура е необходимо е да се прави през цялата година, но през лятото с особено внимание. Препоръчително е повтаряне на пилинга 2 пъти седмично. Много е важно редовно да се отстраняват мъртвите кожни клетки, тъй като те запушват порите и каналите на мастните жлези.

Поради това по кожата се образуват комедони и обриви. При правилнен пилинг се отстраняват тези клетки и се стимулира подмладяването на кожата и обновяването на дермата.

5. Бръснене

През зимния период процедурата по бръснене се провежда много по-рядко, отколкото през лятото. И затова през зимата кожата отвиква от това, затова е важно да разполагате с качествена пяна за бръснене и балсам за след това.

Качественият бръснач с добре заострени ножчета и добрите козметични средства спомагат за избягването на враснали косъмчета и неприятни зачервявания.

Правила за грижа за кожата през летния сезон
4.5 (90.63%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 18, 2015 04:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи