Скоро мъжете няма да могат да имат деца, поради излишък от женски хормони

Мария
Написана от Мария август 24, 2015 15:20

Скоро мъжете няма да могат да имат деца, поради излишък от женски хормони

Акценти:

  • Женски полови хормони
  • Зачатъци на мъжки полови органи
  • Бременност - въздействие на хормони

Свързани:

За съжаление, не е далеч деня, когато повечето деца ще се раждат само от епруветка. Или минимум с помощта на 3-ти участник, намесващ се в най-интимния процес между мъжа и жената, – лекарят.

И това не е утопия, а напълно разумна прогноза. За последните 70 години количеството на мъжките полови клетки – сперматозоиди, при силния пол е намаляло с повече от 2 пъти.

И това е глобално явление и почти повсеместно. Ако през 1929 година за долна граница на нормата са се смятали 60 милиона полови клетки в 1 мл семенна течност, то сега тя е тройно по-ниска – общо 20 милиона.

Какво е това, принудителна капитулация на лекарите пред реалността? За да се считат преобладаващия брой мъже непълноценни, те се принудили да понижат прага на нормата под най-ниския.

Живот в океана

Но проблемите са не само в количеството, но и в качеството – сперматозоидите, известни със своята подвижност, стават по-малко активни, дори и външно те не изглеждат както трябва. Всички тези 3 показателя са изключително важни, за да може мъжът да стане баща.

Какво казват по този повод специалистите? Навярно най-добре се е изразил Луис Гилетт в своята реч пред конгресмените на САЩ: „Всеки мъж в тази зала е наполовина мъж в сравнение със своя дядо“.

Такава е ситуацията навсякъде, където се провеждат изследвания на мъжки семенен материал – неговото количество и качество непрекъснато пада както в Европа, така и в САЩ.

Специалистите обясняват проблемите на силния пол с почти поетичната формула: „Мъжете са принудени да живеят в океан от естрогени – женски полови хормони“.

Но нежният пол няма нищо общо с това. По лоша ирония на съдбата едва ли не всички иновации през 20-ти век в химическата и хранителната промишленост, енергетиката, фармакологията, козметиката, техниката увеличават замърсяването на околната среда с вещества, които по своето действие или са близки на женските полови хормони или противодействат на мъжките хормони – андрогени.

Производството в тези сфери често е твърде богато на тях.

Пестициди, хербициди, диоксини, фталати, продукти от изгарянето на горивата, пластмасите, органичните съединения на хлора, разтворителите и т.н. – всички са яростни врагове на мъжките хормони.

Продуктите със соя са вече повсеместни, дори и в армията. Океанът от естрогени буквално ни измива, намазва се върху кожата с козметика, прониква вътре заедно с продуктите и вдишания въздух.

Принудени сме да се съпротивляваме. Как виждат тази специалистите по мъжко репродуктивно здраве – „От гледна точна на биологията човек е адаптационно животно, той е принуден да се приспособява към условията на околната среда, в която има огромно количество вредни вещества, предизвикващи мутации.

Ако такива дефектни гени има и сперматозоида, те се предават на потомството. За да не се случва това и за да не се раждат голям брой болни деца, природата е създала своеобразен механизъм, блокиращ предаването на увредените гени по наследство.

Има 3 линии на такава защита – при първата сперматозоидите загива още при деленето, втората – дефектния сперматозоид не може да оплоди яйцеклетката, а третата – оплождане се случва, но плодът не се развива, възниква спонтанен аборт. “

Преди и след

Най-тъжното е, че и дори световната естрогенна промишленост да прекрати съществуването си мъже, мъжете ще станат отново мъже след 1-2 поколения.

Повечето от тях са получили мощен удар под пояса още преди своето раждане – в 6-13 седмица от бременността се появяват зачатъците и се развиват половите органи на момчето, на които изключително негативно влияе излишъкът от женски полови хормони – майчини, химически, хранителни и козметични.

Скоро мъжете няма да могат да имат деца, поради излишък от женски хормони
4.5 (90.97%) 31 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 24, 2015 15:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи