Специалист-фалшификат – 7 признака на зъболекаря дилетант

Мария
Написана от Мария ноември 9, 2016 12:27

Специалист-фалшификат – 7 признака на зъболекаря дилетант

Как да отличим професионалният зъболекар от дилетанта?

При търсене на добър стоматолог повечето от нас се движат по стандартна схема – търсят доктор по съвет от приятели и познати, разглеждат отзиви в интернет, изучават образованието на потенциалния лекар.

Но всички тези стъпки не гарантират, че сте се окажете в ръцете на професионалист. На какво още трябва да се обърне внимание?

1. Ако лекарят може на достъпен език да ви разкаже за най-сложните неща и вие прекрасно го разбирате, голяма е вероятността пред вас да е добър специалист.

Само некомпетентен зъболекар ще скрива собствения си непрофесионализъм с празни фрази и непонятни названия.

2. Външният вид и ръцете на доктора са още един показател, който може да ви помогне да отличите професионалиста от дилетанта.

Ако вашият лекар не се грижи за себе си и още повече за ръцете си, които всъщност са негов непосредствен инструмент за работа, смело си тръгнете и търсете друг лекар.

3. Винаги обръщайте внимание на това с какво работи зъболекарят. Наличието на съвременни приспособления за лечение, като бинокулярна индивидуална оптика и микроскоп са атрибут на уважаващия качеството на своя работа лекар. Зъболекарят с подобни инструменти за работа не може да се похвали.

4. Много смятат, че на добрия зъболекар не му е нужна допълнителна реклама, защо му е да харчи пари. И все пак, ако лекарят няма сайт, страници в различни социални мрежи, в които са показани неговата работа – това е по-скоро осезаем минус, отколкото плюс.

5. Снимките с работата на лекаря трябва постоянно да се обновяват и да бъдат с добро качество. Ако ви показват снимки, които са на повече от 1 година, очевидно, зъболекарят на който сте попаднали в ръцете, няма повече с какво да се похвали.

6. Заключителен фактор, на който трябва да обърнете внимание – един лекар работи по всички възможни направления. В добрите клиники за лечение и за съставяне на план на лечение участват лекари с различни специализации в определена последователност.

7. Трябва да обръщате внимание на чистотата в кабинета – дали се спазват всички правила за работа с режещи инструменти – спринцовки, тъй като ако не сте стерилизират се превръщат в източник на опасни инфекции, сред които хепатит В, С, първият от които е силно заразен и може дълги години да не се проявява.

Дори и от едно най-обикновено почистване на зъбен камък, ако накрайникът не е стерилизиран, може да се стигне до инфектиране, за което човек трудно ще разбере, поне в началото, а може случайно да се открие инфекция – и то след много години.

Защото при пълна кръвна картина не се откриват подобни вируси – трябва лекар да заподозре наличие на подобна инфекция и едва след това да назначи изследвания.

А хепатит В в повечето случаи започва като латентна инфекция, която с годините прогресира. Известно е, че черният дроб е орган, който притежава способността да се възстановява, и затова обикновено не дава признаци, че нещо не е наред с него, например, поява на болка.

Ако такива се появяват, е прекалено късно, тъй като този уникален орган може да продължи да се самовъзобновява, докато остане здрава тъкан от около 20% от целия обем, след това вероятността човек да оцелее не е много голяма.

Специалист-фалшификат – 7 признака на зъболекаря дилетант
4.6 (91.25%) 48 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 9, 2016 12:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи