СЗО официално признава: „Мобилните телефони вредят на човешкия мозък“

Мария
Написана от Мария май 28, 2015 22:37

СЗО официално признава: „Мобилните телефони вредят на човешкия мозък“

Акценти:

  • Мобилни телефони - опасни
  • Техники за предпазване
  • Радиочестотен диапазон - опасен за децата

Свързани:

В Lechenie.bg вече неведнъж сме писали, че електромагнитните полета, изходящи от мрежовите телефони, са опасни за здравето. Но ако по-рано това бяха само предположения на учените, то сега свои изявления направиха и авторитетни организации.

Международната агенция по изучаване на рака и СЗО признаха, че мобилните устройства предизвикват развитие на злокачествени заболявания.

Как да се предпазим?

Да започнем с децата

По възможност не давайте на децата мобилен телефон. Намалете разговорите по такива устройства с децата си до минимум, а по-добре общувайте с СМС-и. Звънете им от градски, тоест от домашен, а не от мобилен телефон.

Не носете телефона в джобовете си – дръжте го в чанта, възможно по-далеч от тялото си. Не дръжте мобилното устройство до ухото си, докато има звуков сигнал, тоест докато звъните на някого или когато разговаряте с някого – през това време радиацията е най-интензивна.

Не оставяйте телефона си близо до себе си, по време на отдих, сън. Трябва да бъде на минимум 1.5 метра от вас. Използвайте слушалки или дори безжични такива с Bluetooth, за да се налага да доближавате телефона до главата си по време на разговор.

По пътя към трепанацията

Електромагнитното излъчване винаги се е отнасяло към вредните за здравето. Представете си, че може да слага главата си във включена микровълнова печка – очевидно е, че това няма да се отрази благоприятно на здравето му.

Мобилните телефони, разбира се, не са микровълнова печка, но с тяхното излъчване те постоянно въздействат на нашия мозък и не само.

По тяхна вина, намиращите се във вътрешното ухо сложни нервни образувания, осигуряващи функционалността на слуховия и вестибуларните анализатори и на ретината са изложени ежедневно на въздействията на електромагнитните полета.

Средностатистическия съвременен човек разговаря по мобилния си телефон до няколко часа дневно. За организма това е колосално натоварване.
До скоро от СЗО се въздържаха от официални заключения по въпроса за излъчването на мобилните телефони, но след публикуването на данните от изследвания, в които участвали 13 държави, експертите на организацията признаха за тяхната потенциална опасност.

А как и би могло да бъде иначе, тъй като някои учени смятат, че от рак на мозъка е възможно да се разболеят дори и тези хора, които разговарят по мобилен телефон само по 15 минути дневно.

Изменения в клетките предизвикват мощните електромагнитни вълни, които излъчват мобилните телефони. Признаци на увреждане, според някои изследователи, могат да се проявят не веднага, а след 15-20 години.

Към 2020-та година броя на хората с тумори на главния мозък може да нарасне до 20 пъти.

Децата са изложени на най-голям риск

Ако при по-възрастното поколение облъчването се осъществява върху вече формиран мозък, то децата са в много по-лошо положение.

Главният мозък на децата се намира в стадий на развитие и е по-уязвим на въздействието на вредните фактори на външната среда в сравнение с мозъка на човек в зряла възраст.

Доказано е, че детският мозък поглъща повече електромагнитна енергия, на въздействие биват подложени по-голямо количество области на мозъка, включително и тези, които отговарят за умственото развитие.

В България има приблизително 1 милион деца на възраст от 5 до 19 години и практически всички използват мобилни телефони.

И това са първите в историята на човечеството деца, използващи мобилните комуникации, почти толкова колкото и възрастните и те влизат в групата с най-голям риск за здравето от въздействието на електромагнитното поле от радиочестотния диапазон.

СЗО официално признава: „Мобилните телефони вредят на човешкия мозък“
4.3 (86.98%) 43 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 28, 2015 22:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи