Топ 3 неочаквано опасни антицелулитни процедури

Мария
Написана от Мария август 22, 2018 18:19

Топ 3 неочаквано опасни антицелулитни процедури

Акценти:

  • Плазмафереза - усложнения
  • Контрол - преглед
  • Физиологичен разтвор - младост

Свързани:

„Красотата изисква жертви” – към ден днешен може да се каже, че тази фраза е остаряла. Повечето съвременни козметични процедури са безопасни, за облекчаване на болката се използват обезболяващи.

Но в редица случаи риск все пак има. Какви процедури могат условно да бъдат наречени опасни и има ли вероятност от усложнения.

Ултразвукова кавитация против целулит

Това е един от най-прогресивните методи за борба с целулита. Същността на процедурата е проста – към определена проблемна област се насочва потокът от ултразвукови лъчи с определена дължина на вълната.

Това способства за формиране в мастната тъкан на своеобразни мехурчета, които се движат в зададената посока. В резултат целулитните клетки се подлагат на механично разрушаване, и тяхното съдържимо напуска проблемните области с отичане на лимфната течност.

Огромно предимство на процедурата преди редица други е нейната пълна безболезненост. Но ултразвуковата кавитация има редица съществени минуси, и по-точно ограничения, за които лекарят трябва непременно да предупреди клиентката.

Причината е в това, че мазнините с отока на лимфната течност попадат в черния дроб, където се разпадат. Отделителните процеси частично протичат и в бъбреците, затова при проблеми с тези органи тази процедура не трябва да се провежда в никакъв случай.

По същата причина на въздействие може да се подлага само ограничен участък, на който има целулит. Затлъстяване 2-3-та степен е абсолютно противопоказание за процедурата.

Козметиците също предупреждават за възможен риск от появата на пигментация в областите, подложени на въздействие на ултразвуковата кавитация.

Пресотерапия на тялото и на крайниците

Пресотерапията представлява процедура, при която се провежда апаратен лимфен дренаж. За тази цел на крайниците, в областта на корема, по-рядко на гърдите се поставят специални маншети. След това се избира режим на работа, при което тези маншети с определена честота се изпълват с въздух и притискат частите на тялото.

По ефективност пресотерапията е съразмерима с 3 часови сеанси антицелулитен масаж, когато е много по-малко болезнена.

Но има и обратна страна. За абсолютно здрав човек, който не страда от никакви заболявания на кръвоносните съдове, сърцето, отделителната система, които нямат огнища на хронични инфекции, няма повод за притеснение.

В повечето случаи тази процедура е наистина безопасна. Но обикновено за сеанс пресотерапия не се изисква никаква лекарска справка. Често процедурата се провежда и от хора без медицинско образование.

Пресотерапията е категорично противопоказна за бременни, в период на кърмене, жени, които в миналото са страдали от тромбози, кожни заболявания, бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Плазмафереза

През последните години особена популярност набира процедурата, която в миналото се е използвала само по медицински показания за лечение на заболявания, а сега се използва и за разкрасяване.

Това е плазмафереза – апаратен метод на екстракорпорално пречистване на кръвта, която се разделя на плазма и формени елементи. Последните се връщат обратно в кръвта, а обемът кръв се поддържа с въвеждане на физиологичен разтвор.

Тази процедура се представя като метод за прочистване на организма от шлаки и токсини, може да подобри външния вид на кожата, състоянието на вътрешните органи. Тези показания са много съмнителни, тъй като плазмаферезата не може да върне младостта и здравето на човека.

Освен това съществуват и други възможни усложнения, до които може да доведе плазмаферезата. Сред тях са анафилактичен шок, хипотония, колаптидно състояние и други. Затова се провежда след лекарски преглед и под неговия контрол.

Топ 3 неочаквано опасни антицелулитни процедури
Оценете публикацията

Мария
Написана от Мария август 22, 2018 18:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи