Убийствена красота – 5 смъртоносни модни тенденции

Мария
Написана от Мария декември 29, 2015 23:06

Убийствена красота – 5 смъртоносни модни тенденции

Акценти:

  • Голи рокли - пневмония
  • Живачни червила - опасни
  • Корсет - плоски гърди

Свързани:

Често ли се замисляте защо слагате червило на устните и молив на очите всяка сутрин, слагате чорапогащи, обувки на високи токове, премахвате излишното окосмяване, ходите на солариум? Защото така е прието.

Тези процедури ни помагат да съответстваме на представите за красотата в съвременното общество, и се чувствате комфортно. Жените се стремят да догонват натрапен, може би от мъжете, шаблон, както и преди много години.

Много векове жените остават преди всичко сексуален обект. От това доколко нейната външност предизвиква сексуално желание у мъжете, зависят нейните шансове за успех в живота. Не е нужно да бъдеш феминистка, за да разбереш, че нещо не е както трябва.

1. Силиконови гърди и устни

Съвременните жени почти не се отличават от своите предшественички в стремежа да очароват мъжете. Първите силиконови импланти били разработени през 1961-ва година от пластичните хирурзи Thomas Cronin и Frank Gerow.

Първото и второто поколение импланти за гърди се прославило с разкъсване на капсулата вътре в тялото и просмукване на силикона през обвивката. В резултат на което гърдите на жената претърпели деформация, като по този начин рискува живота си.

Силиконът, влизайки в контакт с тъканите на тялото обуславял развитието на автоимунни заболявания. Изтеклият силикон предизвиквал анафилактичен шок, обуславял развитието на тумори. Но основна опасност предизвиквала емболията на големите кръвоносни съдове – когато частиците от силикона попадали в кръвния поток и жените умирали.

Срещу една от компаниите за производство на импланти за гърди в САЩ били предявени толкова искове от увредени жени, че фалирали.
Силиконовите устни са още една опасна модна тенденция.

Сега все по-рядко се използва силиконов гел за увеличаване на устните, като негов по-безопасен заместител се прилага хилауронова киселина. Основният риск от силикона в устните е неговата честа миграция.

Нито един пластичен хирург не е в състояние да предотврати преместване на гела и да предскаже как би могъл да повлияе на организма. Рискът от инжектирането на силикон в устните е развитието на емболия на кръвоносните съдове.

2. Лебедова шия

Жените от племето Падаунг също стават жертви на красотата още от детска възраст. Традициите в красотата там предписват удължаване на шията посредством спирала от метални пръстени. Преобразяването започва от 5-годишна възраст и всяка година се добавят по 1-2 пръстена.

3. Корсет – плоски гърди или тънка талия

Еволюцията на корсета продължила няколко века. Първоначално това била метална конструкция, която напомняла доспехи. Нейното предназначение било да направи фигурата на девойката плоска и целомъдрена.

Така средновековната красавица трябвало да заприлича на ангел. Всичко това трябвало да се допълни от бледата кожа.
В борба за тънка талия жените не се спирали дори и по време на бременност.

Често това водело до спонтанни аборти на различни етапи от износването на бебето, но много деца се раждали инвалиди. И Ги Дьо Мопасан в разказа си „Майка на Уроди“ описал тази тенденция.

4. Оловни белила и живачно червило

През 16-18 век женската козметика трябвало да направи лицето на жените чисто бяло, а устните алени.

Белилата за кожа с олово не само ускорявали стареенето на кожата, но и отравяли жените, като се абсорбирали в кръвта. Продължителността на живота в средните векове била средно 25-35 години, а съотношението между мъже и жени било 130 към 100.

5. Голи рокли в стил Ампир

Дамите във времената на модата в стил Ампир предпочитали леките рокли, които напомняли на нощници и тъканите им били полупрозрачни. Но през зимата модата не се сменяла и в резултат дамите се разболявали от пневмония, която в онези времена не се лекувала.

Убийствена красота – 5 смъртоносни модни тенденции
4.6 (91.01%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 29, 2015 23:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи