Защо най-добрите хора страдат най-много

Мария
Написана от Мария януари 14, 2016 01:08

Защо най-добрите хора страдат най-много

Акценти:

  • Детайли - нараняване
  • Път към успеха - позитивизъм
  • Красота - тъмно минало

Свързани:

Животът изпитва хората всеки ден. И по причини, които на никого от нас не са известни, изпитанията на всички ни се различават.

Някои се борят с изчисленията, други решават основите на математиката. Но колкото и да сме способни, винаги работим само с това, което вече ни е дадено. В крайна сметка това, което ни е дадено е случайно.

Генетиката, местоположението и финансовото ни положение – всичко това е чиста случайност.

Въпреки това във всякакви житейски обстоятелства само ние можем да решим – да се превърнем ли в жертва или да оцелеем. Имаме пълен контрол над това да останем ли с киселия лимон, който ни е поднесъл живота или да направим от него сладка лимонада.

А тези, които избират лимонадата, остават сред живите, това са силните.

Шведският психиатър Елизабет Кюблер Росс веднъж красноречиво обяснява, че най-красивите хора, които ние познаваме, са тези, които са се сблъскали с поражението, със страданието, опознали са борбата, загубата, но са намерили собствен изход от тях.

Тези хора са признателни, чувствителни и приемат с разбиране живота, който ги изпълва със състрадание, доброта и дълбока любов. Хората са красиви не просто така, те не са се родили такива, а сами са направили така, че да станат такива.

Добрите хора носят светлина в света, защото идват от тъмното минало

В света на тъмнината, където са се родили, добрите хора използват положителността като фар, за да генерират повече светлина.

На добрите хора често им се налага да се сблъскват с голям брой неприятности. Те са попадали в опасни ситуации или пък в деструктивни обстоятелства като проблеми роднини или бедност.

И са се научили не само да постигат успех, а и да преодоляват. Избавили са се някак от предразсъдъците и са направили невъзможното по някакъв начин. Отучили са се от навика да бягат, за да догонват останалите, които не чакат никого.

Добрите хора обичат по-силно, защото са били наранявани много силно

Хората вероятно ще се отнасят към вас по-добре, ако се преживели травми в предишните си отношения. Защо това се случва? Хората, на които им е било разбивано сърцето, знаят как отново да го залепят – парченце по парченце.

Нещастните не желаят да причиняват емоционални травми на още някого.

Добрите хора от собствения си опит са разбрали, че недостатъците са възможност за растеж

Напълно е вероятно някои добри хора да са песимисти. Но с течение на времето обикновено от горчивия си опит се научават да бъдат позитивни.

Възможно е те да са осъзнали, че всеки детайл, на пръв поглед, ги тегли към дъното на живота, но в крайна сметка се превръща в стъпало по пътя към успеха.
Така добрите хора са построили стълби от плаващи пясъци.

Добрите хора не желаят да причиняват болка, която вече са изпитали сами

Добрите е възможно да са се дразнили на луничките, големите уши или пъпките.

Може би и физическата инвалидност ги е карала да се чувстват невидими за околните. Възможно е невидимата инвалидност сама по себе си да е препятствала получаването на помощ, от която са се нуждаели.

Именно защото знаят каква е цената на разпятието, те едва ли биха желали да причиняват същата болка на някого другиго.

Защо най-добрите хора страдат най-много
4.6 (91.67%) 36 глас[а]

Мария
Написана от Мария януари 14, 2016 01:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи