Защо задължително трябва да заменим студената вода с топла?

Диана
Написана от Диана януари 31, 2016 14:02

Защо задължително трябва да заменим студената вода с топла?

Макар че леденостудените напитки могат да бъдат страшно освежаващи, особено през лятото и изглежда грехота да се лишим от тях, понякога е добре да помислим и за здравето си и да се погрижим за него.

В наши дни, честно казано, погълнати от всички технологии и цялата работа, рядко го правим, а това може да се окаже наистина фатално за нас самите, ако не веднага, то в бъдеще.

Защото всичко, което правим с тялото ни, ще ни се върне в последствие – ако се грижим за него, ще го имаме по-дълго време, но ако го пренебрегваме, както сме склонни да правим в натовареното ни ежедневие – нищо чудно да започнем да остаряваме преждевременно и да се сблъскаме с хиляди заболявания много по-рано от нашите баби и дядовци.

И както вече казахме, въпреки че ледената вода може да ни действа доста добре или поне ние така да си мислим, всъщност по-топлата такава, тази на нормална стайна температура, е доста по-добрият избор, ако се замислим.

На първо място, нека видим какво се случва с тялото ни всеки път, когато погълнем леденостудена вода или каквато и да е друга напитка.

Какви са негативните последствия от пиенето на ледена вода, за които може би дори не подозираме?

1. Слуз в повече – Всеки път, когато посегнем към чашата със студена вода след хранене, тялото ни отделя вид излишна слуз, която вреди страшно много на имунната ни система и значително я отслабва.

Така биваме много по-уязвими от каквито и да е болести, като започнем от простата настинка и стигнем до жестокия грип.

2. Свиването на кръвоносните съдове – Със сигурност сме чували, че докато топлата вода разширява порите ни и отпуска кожата ни, то студената вода прави точно обратното – свива ги.

Същото се случва и с кръвоносните съдове, всеки път когато пием ледена вода. Така храносмилането ни се ограничава и затруднява чувствително, а хидратирането ни е силно възпрепятствано.

3. Нуждата от регулирането на температурата, която възниква – Вместо тялото ни да се занимава с преработването на храната, храносмилането й и превръщането на хранителните вещества, които сме поели в нея в енергия, която следователно да изразходваме, то зарязва всичко това за известно време, докато не регулира температурата на тялото ни.

Защо трябва да забравим за ледената вода и да я заменим с топла такава? С какво се различават последствията от пиенето на топла вода за тялото ни от пиенето на студена?

1. Топлината помага на храната да се разгради много по-бързо. Така метаболизмът ни се усилва значително, а добрият метаболизъм е най-добрата защита срещу напълняване.

2. Хидратирането на тялото ни става много по-бързо и е много по-интензивно.

3. Топлата вода стимулира производството на естествени ензими в тялото ни, необходими за разграждането на храната.

4. Топлата вода успява да пречисти кръвта ни и следователно силно да подобри кръвообращението ни.

Топлата вода, като цяло, неслучайно е част от много рецепти за отслабване – особено сутрин, на гладно, след ставане, когато имаме нуждата да стартираме метаболизма си колкото се може по-бързо, а дори не сме особено гладни.

Комбинирана с лимон, тя действа страшно освежаващо сутрин и разбира се, страшно полезно.

Защо задължително трябва да заменим студената вода с топла?
4.7 (93.13%) 32 глас[а]

Диана
Написана от Диана януари 31, 2016 14:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи