Някои от тях имат и понятно научно обяснение, също така са подкрепени от солидни научни доказателства, а други изглеждат като по-скоро като истинска мистерия. Но всички те са еднакво работещи уверяват учените.

1. Как да се избавите от желанието за кихане?

Неочакваното кихане в неподходящия момент може да съсипе вашата или нечия чужда реч или презентация, тържествен момент или да разруши толкова старателно сглобявания от вас макет на космически кораб.

За да се избавите от бързото и непреодолимо желание да кихнете, просто погледнете към източник на ярка светлина или разтрийте върха на носа.

2. Как да овладеете киселините?

Причина за киселините могат да станат разнообразни стомашни проблеми. Но в някои случая започва просто, защото спите обърнати надясно.

Така вашия стомах е разположен по-високо от хранопровода, което способства за появата на чувството за парене в хранопровода.

Опитайте се да привикнете да спите на лявата си страна, за да се избавите от киселините през нощта, а също и през деня.

3. Как по-дълго да задържите дъха си?

Вие можете да задържите дъха си много дълго време, ако преди това направите хипервентилация на белите си дробове. Правейки предварително няколко кратки интезивни вдишвания и издишвания, вие получавате допълнителна доза кислород, благодарение на която ще се способни да преустановите дишането си за по-дълго време.

4. Как да подобрите слуха си

Не можете да чувате, когато някой ви говори на шумно място или едва чувате гласа на човека, с който водите разговор по телефона. В такъв случай се обърнете с дясното си ухо към източника на звука, така вие по-добре ще усещате самия ритъм на речта.

А ако ви се наложи да определяте коя песен се възпроизвежда като фон в супермаркета, то се обърнете с лявото си ухо към източника на звука, тъй като то по-добре се справя с музикалните звуци.

5. Как да намалите зъбобола

Вземете кубче лед и го приложете в зоната между палеца и показалеца на дланта на ръката ви. Според последните изследвания, тази техника ще ви помогне да намалите наполовина болезнените усещания от болния ви зъб.

6. Как да избегнете дърпащата болка в областта на черния дроб при бягане

Повечето хора при бягане издишване, когато докоснат земята с десния си крак. Това създава допълнително напрежение за черния дроб и води до неприятни усещания. Просто се опитайте да свикнете да издишвате, когато стъпвате на земята с левия крак и болките с дясното подребрие ще останат в миналото.

7. Как да облекчите неприятните усещания при възпалено гърло

Ако гърлото ви дразни, то тогава опитайте да почешете ухото си. Когато се стимулират нервните окончания на ушните миди, това се отразява и на мускулите на ларинкса, като спазмите изчезват и възпалените тъкани се отпускат.

8. Как да сдържате сълзите си

В живота има и моменти, когато трудно сдържат сълзите си, дори и калените от живота хора. Ако вие не искате да показвате своите „мокри“ емоции публично, то просто пробвайте да не мигате, колкото е възможно по-дълго.

Още по-добре е да гледате само нагоре, но само със зрението, тоест да фокусирате погледа си нагоре, без да движите главата си – така ще успеете да преустановите вече и дори започналото сълзене.