Независимо дали се интересувате от нормалния размер на пениса, от факта дали човешкия папиломен вирус е опасен е добре да обогатите сексуалните си познания, колкото е възможно повече. Тези статистики ще Ви помогнат да определите дали попадате в нормалните граници, или сте извън рамките на общоприетите норми.

Възможно ли е да се заразите с болест, която се предава по полов път?

Статистиката на Центъра за контрол и превенция на заболяванията показва, че най-малко 50% от сексуално активните мъже и жени са имали генитален човешки папиломен вирус (HPV) в определен момент от живота си. Човешкият папиломен вирус има две рискови фази – ниска и висока. Когато сте изложени на по-малък риск могат да появят генитални брадавици, докато при по-високата степен може да се развие рак на маточната шийка. В 90% от случаите имунната система на организма успява да се пребори с болестта в рамките на две години.

Взехте ли отпуск по майчинство?

Две трети от жените, които са имали първо бебе между 2001 г. и 2003 г. са работили по време на бременността си. Според статистиката около 80% от тези жени са работили в рамките на един месец или по-малко от самото раждане. В сравнение с периода между 1961 г. и 1965 г., когато само 44% от жените са работил по време на бременността си.

Колко секс партньори сте имали?

Според проучване на Национален център за здравна статистика, в което участват възрастни между 20-59 години, жените имат средно по четирима сексуални партньори през живота си, а мъжете по седем.

Получавате ли социални придобивки?

Според проучване на Мичиганския държавен университет, около две трети от студентите са имали „приятели с облаги“ - отношения, които се позовават на липса на ангажираност, необходима при дългосрочни връзки.

Смятате ли, че можете да достигне до оргазъм всеки път?

Според резултатите от Национална здравна стратегия за социалния живот, докато 75 % от мъжете винаги достигат до оргазъм по време на секс, само 29% от жените докладват същото. В допълнение, повечето жени не могат да получат вагинален оргазъм чрез и за целта е необходима клиторна стимулация.

Имате ли комфортен диван?

Според статистика на Националната фондация за сън, около един на всеки 10 женени души споделя, че в 12 на 100 от случаите обикновено спи сам.

Кога сте загубили девствеността си?

Според проучване на института Кинси в Калифорния средната възраст, през която мъжете губят девствеността си е 16.9 години, докато при жените границата е малко по-висока - 17.4. Според ново проучване генетиката също може да бъде фактор. Например наследените черти като импулсивност могат да направят човек повече или по-малко склонен да осъществи сексуален контакт в по-ранна възраст.

Имате ли нужда от помощ?

Според проучване на Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания приблизително 5% от 40-годишните и между 15% - 25% от 65-годишните мъже имат еректилна дисфункция и се нуждаят от медикаменти.

Има ли значение размерът?

Независимо от очакванията, които имате проучвания в института Кинси, Калифорния показват, че нормалният размер на средния еректирал пенис е 06,55 см дължина, а обиколката е между 4-6 см.

Възможно ли е?

Според проучване в книгата на Джери Койн „Защо еволюцията е факт?“, съществува доказателство, че рускиня през 18-ти век държи световния рекорд за най-много родени деца – 69. Рускинята е имала 27 бременности, през които е родила шестнадесет двойки близнаци, седем тризнаци и четири групи четиризнаци. Предполага се, че не може да надмине мъжкия рекорд за най-много деца, който е на марокански император, който според „Книгата на Гинес“ е станал баща на най-малко 342 дъщери и 525 сина през 1721 г. Мароканският император е известен с това, че има 700 мъжки наследници.