Има много неща, които би ни се искало да кажем на своите родители, но се оказва, че ни е много трудно да го направим.

Докато самите ние не станем родители, на нас просто ни е трудно да разберем през какви изпитания нашите майки и бащи са преминали да се притесняват за всяка наша крачка и да се радват на всяко наше постижение.

Почти всички ние се надяваме нашите родители да се досещат за тези неща, които ние нямаме смелост да им кажем, защото едва ли някога ще се решим да им ги признаем.

1. „Вие сте моите големи герои “

Нашите родители са ни давали само поводи да се радваме. Те са ни дали не само живот и са били до вас, през каквито и да е препятствия да сме преминавали.

2. „Мисля за вас всеки ден“

Дори когато сме много заети, ние се сещаме за тях. Нашата душа винаги усеща, че ние сме свързани с тях.

3. „Аз се гордея, че съм ваше дете“

Въпреки че не ни се е налагало да ги молим за това, нито да го заслужим по някакъв начин, родителите ни са ни отгледали под техния покрив. Те са ни осигурили всичко необходимо, за да пораснем щастливо и да станем самостоятелни хора.

4. „Аз ценя всичко, което сте направили за мен“

Съществуват безкрайно много малки неща, които са останали незабелязани и за които ние не сме благодарили на своите родители. Но тази благодарност живее в нашите сърца, затова ние не си представяме как бихме живели в този свят без тях.

5. „Аз ви разбирам“

Ние знаем, че родители ни не са идеални, защото те все пак са хора. Ние разбираме, че всички ние преминаваме през определени изпитания и никой не е имунизиран срещу тях.

И дори въпреки тези предизвикателства нашите родители са ни дарили с живот и са ни дали подкрепа, която винаги ни е била нужна, за да справяме с изпитанията в собствения си живот.

6. „Безкрайно много ми липсвате“

Повече от нас живеят далече от своите родители, опитвайки се да изградят кариера и да създадат собствени семейства.

Но дори и бидейки далече, нашите майки и бащи ни липсват. Може би трябва да сме по-близо до тях, но ние знаем, че винаги са желали ние да осъществим своите мечти. Така че се опитваме да направим всичко, което е по силите ни, за да го постигнем.

7. „Благодарение на вас аз станах по-добър“

Ние правим всичко възможно, за да не разочароваме себе си и околните. Успели да станем великодушни и силни хора. Благодарение на нашите родители в душите ни гори огъня на съчувствието и душевната топлина.

8. „Аз ви обичам по-силно, отколкото бих могъл да го изразя с думи“

Обичта се изразява много по-добре с действия, отколкото с думи. Но в нашите души има толкова обич към родителите ни, че ние бихме искали да им кажем за нея.

9. „Това, което вие сте пожертвали за мен, винаги ще остане в моето сърце“

Умението да се поставя детето на първо място, жертвайки собствените си интереси, съвсем не е за всеки.

10. „Страхът да не ви загубя, постоянно ме преследва“

На нас ни е трудно да приемем този факт, че родителите ни ще бъдат с нас през целия ни житейски път.