Толкова дълго очакваме лятото – и го най-накрая радостно, слънчево и горещо. Но почакайте. Кога успяха да минат повече от 2 месеца от него? Какво правехме през това време?

Престоят ни почивни дни или всъщност те вече дойдоха, а това означава, че имаме възможност да почувстваме лятото в неговата цялост и пълнота. А тези, които се съмняват в целесъобразността на това да отидат сред природата – ето 10 причини да го направят още сега.

1. Движението е живот

Къде, ако не сред природата можем да се разходим, да практикуваме най-различните видове спорт и да играем на всевъзможни игри. Фризби, бадминтон, футбол, волейбол… а ако стигнем до някой водоем – например до морето, можем да опитаме и да се изкъпем и дори да поплуваме.

2. Голяма компания

Родители, деца, роднини, приятели, съседи, познати, кучета, котки… всички те могат да се съберат на една поляна и да си устроим изключителен и незабравим летен празник.

3. Апетит на чист въздух

Пикниците винаги са добра идея. Здравословният апетит сред природата, особено като се имат предвид игрите, които изискват огромно количество енергия, се появява внезапно и се увеличава постоянно.

Освен това изморени след игрите на чист въздух можете да си полегнете на земята и да изкарате един чудесен следобеден сън, след който ще се почувствате заредени с енергия за цяла седмица напред.

4. Витамин D

Наслаждавайте се на слънчевата светлина, тъй като така ще си набавите необходимите количества витамин D за зимните месеци, когато слънцето е много слабо и огрява за кратко време.

Сега е най-подходящият момент да се снабдите със слънчевия витамин, за който се появиха и редица изследвания, че предпазва от широк спектър заболявания.

5. Далеч от града

От училище знаем, че нищо не възстановява хармонията, усещането за прекрасното и душевното спокойствие както контакта с природата.

6. Офлайн

Разбира се, сега можем да се свържем към интернет дори и там, където няма компютри. Но ако около вас са приятелите ви, домашните любимци, интересните игри, вкусната храна – бързо ще пожелаете да излезете от Интернет и да изключите мобилните устройства и да забравите за тях за известно време.

7. Творчески порив

Природата вдъхновява. След като избягате от обичайната градска суета, е напълно възможно неочаквано за себе си да създадете шедьовър или просто да се порадвате на своето творчество.

8. Тишина

Градските жители привикват шумовете на улицата, на колите и с бученето. Ако сте сред природата, сред естествените звуци можете да чуете много нови неща. Например, неповторимата лятна тишина или пък шумът на клоните на дърветата, поклащани от свежия горски вятър.

9. Топлина

Макар и лятото през тази година да е нормално горещо, сред природата човек усеща една приятна топлина, без да му е горещо. И за съжаление на тази топлина няма да можем да се наслаждаваме още много дълго.

10. Лято с пълни шепи

Изобщо уикендите сред природата са отличен начин да почувствате лятото истински.

Тъй като в града не можем да му се насладим напълно, поради задушните помещения, в които прекарваме по-голяма част от времето, а и вечер рядко ни остава време за посещаване на градските паркове, в които отчасти можем да се почувстваме, че сме сред природата.