Постоянно говорим колко хубаво би било да променим живота си, да си намерим призвание, да осъществим мечтите си. И всички смятаме да се променим, но нищо не правим в тази насока.

Често не ни достига мотивация или добър стимул.

Как да променим живота си, ако сме се решили много отдавна?

Какво по-точно трябва да направим?

1. Вдъхновение или отчаяние? Писателят и бизнес тренерът Джим Рон казва, че има само 2 причини за промени – вдъхновение или отчаяние. Ако не е вдъхновение, то тогава задължително е отчаяние. Въпросът е дали ще дочакате промяната.

2. „Ок, вече съм на дъното!“ Тогава можете да направите от него здрава основа, на която можете да стъпите.

3. Започнете с всяко малко действие – правете физзарядка, медитирайте, четете книги сутрин или поне си оправяйте леглото.
Едно момче решило да преодолее парализата за действие, и започнало сутрин и вечер внимателно да си мие зъбите.

Тогава той взел решение, че животът му вече е стигнал до дъното – бизнесът му бил разрушен, а също и семейството.
Звучи странно, но това е истина – миенето на зъбите дало началния тласък.

Скоро започнало и бягането сутрин, а след това и правилното обкръжение. И накрая нашият герой направил нова компания, която успешно се развива.

Едно дисциплиниращо действие може да промени всичко.

4. Тези, които са тотално помръкнали, могат да започнат с импулс, който може да стане всичко, което може да ви раздвижи и да ви накара да почувствате вкуса на живота – скок с парашут, говорене пред публика, изкачване на планина. Импулсът ще ви даде енергия за първите стъпки.

5. „А може ли нещо по-малко радикално “. Да четете много, ако например прочитате по една книга седмично, то за година ще прочетете повече от 50 книги. Това стига да направите гигантски пробив напред.

6. Най-добре е да си намерите своя стая. Важността на заобикалящата среда е много важна, но да намерите своя стая, това е половината от успеха.

7. Всички казват, че трябва да търсим своето любимо занимание. Но този термин не е добър, тъй като призванието невинаги се открива от това, което ви харесва да правите. Често то израства от проблемите, които човек желае да разреши.

8. Помислете какъв продукт, услуга или вещ бихте искали да ползвате? Какви проблеми бихте могли да решите и да помогнете на хората?

Към какви хора изпитвате възхищение, а може да завиждате благородно на някои? Какво бихте направили, ако знаехте, че ще ви се получат нещата?

9. Ако сте намерили това, което ви е по душа, просто започнете. Ако сте решили да станете писател, напишете първата глава. След това още една и още една.

След това книга. Най-вероятно, ако ви е първата книга, ще ви се наложи да я изхвърлите. Повторете всичко отначало, и всичко ще бъде много по-добре.

10. Около вас летят черни лебеди. Това е научна теория, съгласно която всички ключови събития в живота се случват непланирано.

Много си признават, че успеха им се определя от случайни обстоятелства. Например, случайна среща с инвеститор в асансьора.

Или секретарка, която останала на работа до късно, защото се готвила за среща, и изведнъж получила обаждане от голям клиент. Нашият път е черен лебед. Всичко, което ни остава е да работим много, и да вярваме, че ще ни изведе там, където е нужно.