15-ти Национален конгрес по кардиология: прогрес в медицината и технологиите
Любопитно

За 15-ти пореден път в София бе проведен Националния конгрес по кардиология. Събитието предизвика широк обществен интерес и обедини специалисти от страната и чужбина. Конгресът се състоя в дните 6-8 октомври, в Националния дворец на културата, а броя на участниците достигна рекордните 1200 души.

Сред основните цели на Конгреса бе предоставянето на полезна информация в областта на кардиологията, както и обсъждането на иновативни методи и технологии за диагностициране на сърдечно-съдови заболявания. Във форума се включиха лектори от различни държави, а специални гости бяха проф. Бела Маркели (вицепрезидент на Европейското дружество на кардиолозите) и проф. Дейвид Ууд (президент на Световната кардиологична асоциация).

Заниманията се проведоха в 4 отделни зали, като за тези, които не успяха да присъстват бяха предвидени онлайн предавания и записи. По време на събитието бяха наградени проф. Светла Торбова, проф. Тихомир Даскалов, проф. Младен Григоров и д-р Максим Хазан за значителен принос и постижения в областта на кардиологията.

Освен традиционните научни сесии, в програмата бяха включени експертни мнения, дискусии и обучения с практическа насоченост. Водещи фирми, производители на високотехнологично оборудване имаха възможност да представят най- новите си продукти. Сред участниците се отличи БТЛ Индъстрийз, фирма която представи нов софтуер, проектиран да диагностицира синдрома на внезапната смърт. На своя щанд, те промотираха революционния софтуер, както и някои от другите си продукти, в направление кардиология. Всяка една компания, със свое представителство в научния форум, имаше възможността да запознае аудиторията със своята дейност, чрез презентации и печатни материали.

"През годините Националният кардиологичен конгрес се е утвърдил като отлична възможност за обмяна на добри практики и знания между български и чуждестранни специалисти, относно последните достижения в кардиологията", гласи част от речта на президента Росен Плевнелиев, който беше почетен гост на събитието.

Организаторите вярват, че откритото обсъждане на актуалните проблеми и обмяната на свежи идеи ще повишат ефективността на медицинските центрове и ще редуцират смъртните случаи.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.49 61

Malchugani.com banner

Подобни статии

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg