Болката и кървенето на венците са едни от най-широко разпространените симптоми на развиването на заболявания на венците и устната кухина.

Те са нещо, с което почти всеки от нас е сблъсквал в определен период от живота си и знае за какъв дискомфорт става въпрос и колко болезнено може да бъде това неприятно изживяване.

За щастие, можете да си спестите посещението при зъболекаря.

Съществуват много известни начини за третиране на кървящи венци, в зависимост от степента на сериозност на болката и други индивидуални фактори, като започнем от хилядите пасти за зъби, обещаващи стягане и бързо подобрение и стигнем до зъболекарския кабинет.

Природата обаче, се оказва, ни е дарила с всичко необходимо за да се избавим от отвратителните симптоми и да се върнем към нормалния си начин на живот.

1. Детоксикация чрез масла

Този метод е изключително подценяван, в предвид ползата, която можете да извлечете от него. Той помага и при напреднал стадий на възпалени венци, а е изключително лесен за правене.

Той десйтва на принципа на детоксикацията – буквално извлича токсините от устната ви кухина чрез натурални масла като кокосовото, сусамовото или чисто и просто студено пресования зехтин.

Освен че ще ви отърве от досадното кървене, също така ще премахне плаката и ще окаже, като цяло, изключително благоприятен ефект върху цялата устна кухина.

Как точно се практикува?

Просто сипвате чисто органично масло/олио в една супена лъжица и жабуркате в продължение на 15-20 минути, колкото можете по-дълго до тази граница.

Това може да се окаже обаче предизвикателство за вас, тъй като честно казано, не е особено приятно да държиш мазнина в устата си – може да ви се догади и да поискате да повърнете, но помнете че това е само усещане – няма да повърнете наистина.

След като приключите, изплюйте мазнината и изпийте две-три чаши вода. Единственото изискване тук е маслото или олиото, което ще използвате да бъде 100% органично.

Изкуствените консерванти в растителните мазнини със сигурност няма да подобрят положението на венците ви, най-много да го влошат допълнително.

2. Паста за зъби от чесън и куркума

Чесънът има буквално чудотворни свойства. За много той е универсалното лекарство „за всичко“. Невероятните му ефекти, които оказва върху човешкото тяло се безброй.

Известни са и противовъзпалителните му свойства, както на него така и на жълтата подправка. Комбинацията от тези два продукта е страшно силна и гарантира бързото и скоростно оздравяване и стягане на венците.

Най-лесно можете да извлечете ползи от чесъна и куркумата, като си направите паста за зъби от тях. Счукайте чесъна, колкото се може по-ситно и добавете куркумата.

За да сгъстите сместа и да я направите лесно приложима добавете зехтин или някакво органично масло. Разбърквайте докато е нужно, за да използвате сместа като истинска паста за зъби.

3. Студено пресовано синапено масло

Това е метод, който датира от страшно много време. Той придобило славата си още през 8-ми век, когато е било често използвано в императорския дом на императрица Екатерина II.

То има свойствата да унищожава бактериите и микробите, намиращи се в устната кухина, а също така и действа обезболяващо на наранените венци. Противовъзпалителният му характер гарантира търсения благоприятен ефект.