През горещите летни дни идва време за почивка и никой не желае да прекара часове в кухнята. Изпробвайте една от тези бързи и лесни рецепти за вечеря, които ще ви очароват с вкуса и аромата си.

Пилешки шишчета с розмарин

Рецептата за приготвянето на това пиле със сигурност ще ви хареса и ще удовлетвори придирчивия вкус на семейството ви.

Съставки:

1½ обезкостени и без кожа пилешки бутчета, нарязани на кубчета

¼ чаша зехтин

½ чаша кремообразен дресинг

2½ супени лъжици сос „Уорчестър

¾ супена лъжица прясно смлян розмарин

¾ супена лъжица кристална захар

1½ чаена лъжичка лимонов сок

1 чаена лъжичка оцет

Сол и черен пипер

В голяма, неметални купа изсипете всички съставки с изключение на пилешкото месо. Добавете пилешките бутчета и се разбъркайте добре. Покрийте и оставете да се маринова за около 20 минути.

Загрейте фурната или тигана до средно силен огън. Поставете пилето върху дървени шишчета, предварително накиснати във вода. Оставете на огън около 10 минути или докато сокове се разтекат.

Тази рецепта е лесна за изпълнение. За да промените вкуса на пилешкото месо заменете зехтина с любимия си италиански дресинг, а розмарина с ситно нарязана прясна мащерка.

Вегетариански сандвич, рецепта от Южна Калифорния

Не пропускате да изпробвате тази популярна рецепта, характерна за западното крайбрежие. Свежите, сезонни продукти ще обогатят вкуса, който прави тези сандвичи перфектни.

Съставки:

¼ чаша майонеза

2 скилидки млян чесън

Сок и кора от лайм

2 супени лъжици нарязан на ситно пресен магданоз

2 супени лъжици зехтин

1 нарязана червена чушка

1 купа нарязани гъби „Портобело“

1 нарязана малка тиквичка

1 нарязана жълта тиква

1 глава нарязан червен лук

½ чаша натрошено сирене

италиански или френски хляб

Смесете в купа майонезата, лимоновия сок, лайм, чесън и кориандър. Покрийте и оставете сместа в хладилник, за да запазите аромата поне 30 минути. Намажете зеленчуците със зехтин от двете страни и оставете на силен огън за 3 минути от всяка страна. Махнете зеленчуците от скарата.

Поръсете сместа от грила и сиренето, докато хляба е пресен, а сирене е разтопено. Направете хляба във формата на сандвич. Тази вкусна вегетарианска комбинация за скара е идеална за кремообразна лятна салата. Накрая добавете балсамов оцет, щипка сол и черен пипер.

Салата с риба меч и манго

Карибския вкус на тази свежа салата я прави идеална за завършек на топлата лятна вечер.

Съставки:

4 филета от риба меч

1 ¼ с.л. плюс ¼ чаша зехтин

2 узрели обелени и нарязани на 4 парчета плода манго

½ кошница пресен спанак

½ кошница пресен кейл

10 нарязани на половина чери домата

Сок от 4 мандарини или портокали

¼ чаша оцет балсамико

1 супена лъжица с ниско съдържание на натрий соев сос

Загрейте тигана на средна температура. Намажете филето от риба меч и манго с една супена лъжица зехтин, сол и черен пипер. Оставете рибата да се пържи в предварително нагорещен тиган, за всяка страна са необходими 6 минути. Оставете мангото 2-3 минути от всяка страна. Махнете от скарата и оставете рибата и мангото да се охладят. Нарежете рибата и манго на парчета.