Думата „перфекционизъм“ обикновено повечето от нас асоциират с мениджърите на големи компании, който постоянно остават да работят след края на работния ден, изпипват всичко до най-малкия детайл и живеят, заради своята кариера.

По-скоро, това е отрицателен герой, продаващ душата си на работата и непоносим събеседник за общуване. Разбира се, това е крайна форма. Мнозина вярват, че перфекционистът е човек, който довежда до край като се стреми крайният резултат да е нещо съвършено.

Кои навици на човека перфекционист можете да усвоите, така че да не се доведете до невротично състояние и същевременно значително да подобрите резултатите от своята работа?

Следва да се посочи, че перфекционизмът може да бъде както нормално състояние на човека, така и сериозно отклонение, което е необходимо да се лекува от психиатър.

От екипа на Lechenie.bg взехме най-важното – общо 3 навика или принципа, благодарение на които вие ще получите огромно предимство и ще имате възможност да получавате добри пари.

Това е бич на съвременното общество – ние закъсняваме винаги и навсякъде, дори когато времето ни е повече от достатъчно. Точността в нашето съвремие е станала рядкост, при това хората дори не се опитват да предупредят за своето закъснение с електронно съобщение.

И защо? За тях е очевидно, че са виновни задръстванията. Истината е, че всяко закъснение, дори и за 5 минути, пак е закъснение. Това говори, че човек не цени времето на този, който го чака и е особено обидно, ако не се извини за това.

Не се стискайте за 20 стотинки за 1 СМС, за да предупредите, ако закъснявате – ще си възвърнете направената „инвестиция“ многократно. При това, необходимо е да правите това не само с деловите партньори, но и с близките си хора – важен е не толкова човека, който ви очаква, а самият навик и неговото упражняване.

Посредствените служители разпростират изпълнението на поставените им задачи за целия ден. Правейки големи и чести почивки за кафе, разговори за по цигара, за общуване чрез социалните мрежи.

По-добрите знаят, че концентрацията прави чудеса с продуктивността. Дайте си 2 часа, за да се потопите напълно в своя проект или за телефонни разговори или за изпращане или преглеждане на електронна поща.

Мислете само за това – изключете или оставете на без звук телефона си. Тогава скоростта на работата ви ще бъде максимална. След 2 часа можете да направите почивка и отново да се върнете към служебните си задачи след часа или два.

Спазването на този принцип ще ви позволи не само да завършите всичките си задачи, но и да направите това бързо и без излишна загуба на енергия.

Разбира се, не следва да си забранявате да отидете до тоалетна или да е пиете вода.

Това се отнася и за облеклото ви. Красотата е от голямо значение – ако изглеждате хармонично и видът ви издава, че се грижите добре за себе си – вие веднага ще привлечете вниманието си и ще предизвикате интерес.

Това е много важно, както за комуникацията с ръководството, така и при срещите с клиентите. На хората им се иска да виждат около себе си красота, поради това им е приятно да общуват с тези, които се грижат за себе си и за своя гардероб.