Освен очевидно с физическите си особености, мъжът се различава от жената по хиляди други начини, включително и психически.

Научно доказано е, че мъжкият организъм и женският реагират съвсем различно на едно и също нещо и това не зависи дори чак токова от характера и индивидуалността на човека, а от това, което му е вродено и заложено – не в смисъл на ген, а в смисъл на полова принадлежност.

И докато дамите се чудят какво за бога не му е наред на партньора им, че да отговаря по този начин, истината се крие не в личността му. След време и повече натрупан опит жената започва да вижда известни прилики в характера на мъжете в живота си и най-често стига до заключението: „Ах, всички мъже сте еднакви!“.

Мъжете винаги ще реагират по-различно от нежната си половинка и това е нещо, с което жените трябва да се примирим, ако искаме до нас да стои мъж, а не дете или най-добрата ни приятелка.

Има някои характерни черти, които всеки мъж притежава в някаква степен и вместо да губим живота си в търсене на някой, който ги няма е добре да ги приемем и просто да проверим какво ни дразни най-много и с какво ни е най-лесно да се съобразим.

Така ще имаме по-голяма представа за принца на бял кон, който всички издирваме. Защото той също ще е притежател на всички тези качества, просто степенувани по различен начин.

1. „Не мога да върша две неща едновременно!“

Мъжете обичат да им е спокойно. Да могат да се отдадат напълно на нещо за някакъв период от време, било то мача по телевизията днес или страстната нощ с вас. Те нямат тази способност да се концентрират върху няколко неща едновременно – това ги напряга и ги дразни.

Те искат да знаят, че имат времето да свършат нещо абсолютно пълноценно – едно нещо. Особено щом става въпрос за работа – забравете да мият чинии и да гледат детето едновременно – или чиниите ще са изпочупени накрая или малчуганът ще е паднал от някой шкаф. Не става просто. Откажете се.

2. Мъжете си казват истината направо

Това вече е нещо, което се наблюдава все по-малко и по-малко, поради скандалите, които предизвиква. Ако сте от по-гневливите типове, мъжът ви ще предпочита да си замълчи пред това да ви каже истината, само и само да избегне караницата.

Възможно е този факт да стане причина за друга караница, но на момента ще си държи устата затворена. Ако го питате дали му харесва роклята ви, е много възможно той да иска да ви каже: „Изглеждаш като уличница с този гол гръб. Ако не бях с теб, щеше да ми харесва.“

Подобен отговор е много вероятно да предизвика негативна реакция от ваша страна и да се стигне до: „Не мога да повярвам, че си такъв ревнивец, не ми даваш никаква свобода!“. А технически той просто изрази мнението си за облеклото ви, след като го попитахте.

3. Той не разбира от намеци

Той не е жена. Приемете го. Мъжката психика не е програмирана като женската да чете мисли. Докато при жените е силно развита емоционалността и интуицията, малко мъже разчитат на тези качества.

Повечето се водят от логиката си, от това, което чуват, виждат, докосват. Не търсят нищо вътрешно, тайно скрито зад някакъв дълбок замисъл. Животът е прост. Те така го виждат.

Казвайте му в прав текст нещата и ще срещнете уважението, за което се борите, но в никакъв случай не му обяснявайте колко е тъп, че не е разбрал, че сте раздразнени, защото не ви е вдигнал веднага. Кажете му спокойно причината, поради която сте се почувствали зле и в прав текст. Направете така че да е ясно, че не го обвинявате, а просто му обяснявате причината за лошото ви настроение.