Ако сте решили да прочистите организма си от натрупаната захар в него, ще разберете, че психологическата готовност е от решаващо значение.

Част от тази готовност включва план, към който да се придържате и да спазвате.

В интернет има изключително много материали и статии, които говорят за това как да се прочистите от захарта, но не всички от тях са достоверни и не към всички от тях можете да се придържате.

Истината е, че всеки метаболизъм работи по свой начин или иначе казано, няма два еднакви метаболизма. Следователно начините, чрез които работите, няма да бъдат същите за друг човек.

Всеки проблем си има индивидуално решение за всеки отделен човек и това, което се съдържа като информация в интернет, може да е проработило за някого, но може да не проработи и за вас.

Тук ще ви представим и някои от най-вредните свойства на захарта, които наричаме „смъртоносни истини за захарта” , защото някои от тях са наистина много опасни и могат да доведат до тежки проблеми.

  1. По природа захарта е двулична

Нека първо изясним какво представлява захарта и какво разбираме под захар.

Обикновено, когато се каже захар, всеки си представя малките лъскави, бели кристалчета, които слагаме сутрин в кафето си или в тортата, когато я приготвяме.

Но нека се отбележи, че захарта е създадена от 50% фруктоза и 50% глюкоза. Най-разпространената форма на рафинираната захар е захароза.

Това е много важен факт, който трябва да се знае, защото има огромна разлика за тялото какво точно  разгражда, фруктоза или глюкоза.

Двата продукта са различни и се обработват по различен начин. Тоест всеки път, когато употребяваме захар, тялото е стресирано, защото не знае точно как да подходи към този двойствен продукт.

Един вид да ядем пилешка пържола, която е създадена от 50% пилешко и 50% свинско.

Просто не знаем как става, как е възможно и най-важното – как да се подходи в такъв случай

  1. Фруктоза = мазнини

Глюкозата е захарта, която се обработва в червата ни и по време на храносмилане тя може да се използва от всяка част на тялото.

Фруктозата, за разлика от глюкозата, влиза директно в черния дроб. Част от нея се превръща в гликоген, който използваме за енергия, но друга част от фруктозата се превръща в триглицериди или иначе казано – мазнини.

Да, фруктозата е мазнина, частите от тялото си, които не харесвате и гледате с негодувание в огледалото са мазнини, трансформирана фруктоза.

Проблемът с напълняването е, че индустрията търси максимална печалба и изгода и рядко захарта е с чисто съдържание от над 65-70%.

Захарта е примесена с голям букет от химически вещества, някои отровни, други канцерогенни, а от трети се получава и зависимост.

В резултат, по-голямата част от захарта, която се продава по магазините, е много по-сладка от нормалното и следователно зависимостта към нея е и по-голяма.

  1. Захарта е пристрастяваща

Захарта променя биохимичните пътища в нашия мозък и убива нашите допаминови рецептори.

За да набави следващата си доза допамин, нашето тяло има нужда от все по-голяма и по-голяма доза захар.

Ето защо от около 600 000 хранителни продукта в Америка над 80% са с богато съдържание на фруктоза, за да държи американците зависими, но на ниска цена.

Няма нищо лошо в това да си хапнете малко шоколад, сладкото е и полезно, но просто не трябва да се прекалява с консумацията на захарни изделия. Ако е възможно, опитайте се да потърсите колкото се може по-чиста захар, която няма да има толкова пагубно действие за вашия организъм.