Здравните тенденции постоянно променят хората, поради развитието на медицината, различните модерни апаратури и техните нови начини за лечение.

Лекари, диетолози и учени постоянно работят над нови начини за оптимизиране на здравето.

Въпреки че новата година дойде само преди месец, вече има нови открития, проучвания и начини за справяне с болестите, които набират скорост навсякъде по света.

Както винаги, здравословните храни са последният писък на модата и постоянно заемат челните места в класациите за „по-добър живот”.

В списъците за предлагани храни и продукти, техните цени, съдържание и прочие, които всяко правителство има, непрестанно се налагат нови и нови корекции поради променящия се състав на храните, тяхното действие и усвояване.

Днес в тази статия ще ви представим последните хранителни тенденции, които счупиха всякакви рекорди в онлайн мрежата.

  1. Направете нещо срещу „лошите” мазнини

Съдържанието на мазнини в повечето храни намалява все повече, което означава, че за обикновения потребител ще е все по-лесно да се лиши от тях и да започне да има ясна представа какво точно консумира.

Според проучване, 84% от диетолозите, които са били анкетирани, твърдят, че е по-добре да се консумират ненаситени мазнини като заместител на наситените мазнини.

Мазнините играят важна роля в човешкото тяло, така че е от огромно значение да се знае кои мазнини как се усвояват, как се натрупват, как се разграждат и какви ефекти имат върху нашето тяло.

Според ново изследване, излиза че, хората, които консумират повече ненаситени мастни киселини, са много по-малко склонни към инфаркт и инсулт както и трайни заболявания на сърдечно-съдовата система, спрямо тези, които консумират наситени мазнини.

Ненаситените мазнини не се натрупват трайно в тялото ни, образувайки ни коремче, гуша и т.н. и освен това се борят с холестерола, докато наситените мазнини имат склонността да остават в нашето тяло, ако тяхната енергия не бъде изразходена веднага, а плюс това, вдигат нивата на лошия холестерол.

  1. Храни, освободени от ГМО

Диетолози прогнозират покачване цените на храните, които не са третирани с ГМО.

Повечето диетолози отричат политиката на ГМО, защото не е редно да се бъркаме в работата на природата, да ускоряваме природните процеси и да комбинираме несъвместими парчета от хранителния пъзел.

ГМО е измислено, за да може да се подобри естествения вкус на продуктите, да бъде по-евтино тяхното отглеждане, да са по-дълготрайни и да се промени тяхната хранителна стойност.

Общо взето, все полезни за обикновения човек неща, но никой не си дава сметка, че това крие огромен риск.

За отрицателно време ГМО стана основна причина за разболяване от рак, придобиване на всякакъв вид алергии, спадане на имунната система и уязвимост към различен вид вируси и инфекции.

  1. Зелен чай

В нашия сайт – Lechenie.bg, доста пъти сме ви информирали относно зеления чай и неговите благоприятни ползи за здравето и ето, че отново опряхме до тази супер напитка.

35% от диетолозите го препоръчват като най-добрия избор за истински здравословна напитка.

Според японски изследвания и проучвания на физическите и биологическите науки, зеленият чай притежава антиракови клетки, антиатеросклеротични агенти и клетки, които отблъскват вирусни инфекции и предпазват от затлъстяване.

Благодарение на високото си съдържание на епигалокахетинови образувания, зеленият чай е толкова полезен продукт, що се отнася до здравословно хранене.