Алкохолът е нещо, което всеки от нас по някакъв повод е опитвал. Вкусът му не е непознат дори и за множество малки деца вследствие на събирането на техните родители на „по чашка“ на Коледа, Нова Година или нечий рожден ден.

Много често възрастните са „благосклонни“ към малчугана и му дават една глътка, „да пробва, да знае“. Така странната напитка се превръща в нещо нормално за домашната атмосфера и част от ежедневието на много от нас.

Разбира се, съществуват хора, които са така наречените въздържатели – те са личностите, които не близват алкохол, без значение чий имен ден е, кой се е оженил днес или дали техен близък си е взел шофьорската книжка.

А в другата крайност стоят алкохолиците – тези, които не могат да не се докоснат до вълшебното действие на силните напитки, независимо че ще трябва да шофират по-късно.

Алкохолът има различно действие върху различните хора и успява да се прояви по какви ли не разнообразни начини, в зависимост от гена и индивидуалността на самия човек.

Проведено е изследване, което установява, че има 4 основни типа пиянство. Всяко от тях бива изразено и показано чрез вида и действията на намиращия се под влиянието на спиртната напитка.

Някои типове могат да се определят като заплашителни и опасни, но други са точно обратното – забавни и дори харесвани от другите.

В изследването участват хора, наблюдавали пияните си приятели, докато самите те били трезвени. Резултатите могат да ви изненадат:

1. Тип Хемингуей

Това всъщност се оказва най-многобройната група. В нея попадат хора, чието пиянство е меко казано почти незабележимо. Не можеш да кажеш дали са изпили една бира или половин бутилка уиски.

Нивата им на интелект, отношението им към света, философията им, идеите им остават видимо непроменени. Това е най-приятното и най-скучното пиянство в едно.

За да се напият, често на тези хора им е нужно огромно количество алкохол, и то не от леките, което значи и много финансови разходи.

Освен това, много от тях се сблъскват с проблема, че не ги държи особено дълго, което за човек, искащ да се напие до безпаметност, за да забрави бившата е доста неприятно.

От друга страна са винаги в кондиция да изпият няколко бири преди работа, да си измият зъбите, за да не вонят и никой да не ги усети. Шанс – хем предпочитан, хем не чак толкова.

2. Тип Мери Попинс

Една от малобройните групи, още наричана „група на веселите пияници“. Това са хора, които под влияние на алкохол стават супер дружелюбни и мили с останалите.

Това рядко им навлича проблеми с околните, дори напротив. Забравят за проблемите напълно и се отпускат, наслаждавайки се на момента по изключително ведър и оптимистичен начин.

Те представляват едва 14 процента от взелите участие в проучването, но се оказват хората, които са сред най-търсените приятели за „по чашка“.

3. Тип Мистър Хайд

Това е групата с най-лоша слава. Пиянството на хора, попадащи в тази графа е проявено по изключително негативен начин. Употребили алкохол, те стават враждебни и нападателни.

Често имат проблеми с полицията или пък са просто онези, скочили на бой в кварталния бар и предизвикали огромна суматоха.

Това е най-опасното и най-тревожното пиянство. Тези хора често избиват комплекси и алкохолът става причина това да се случва и впоследствие оправдание.

4. Тип Смахнатият професор

Тук се включват тези хора, които интроверти по природа, изведнъж под влияние на алкохола стават възможно най-общителните индивиди, които можете да си представите.

Напитките освобождават задръжките и съвсем по откровено, представителите на групата на „Смахнатият професор“ изливат душата си, разясняват истинското си мнение по различни въпроси и ви казват че тази блуза всъщност ви стои супер грозно и просто не са искали да ви обидят, затова са си замълчали.