Закуската е едно от основните хранения през деня. Много специалисти по здравословно хранене препоръчват да пиете зеления шейк, за да понижите килограмите си и да подобрите състоянието на организма. Зелени шейкове са невероятно вкусни и се приготвят бързо и лесно. Когато започвате деня си без закуска ще чувствате умора и липса на енергия през целия ден. Предимството на зелените смутита е, че са изключително полезни за цялото семейство и могат да се консумират по всяко време на деня в различни комбинации. Ако не сме ви убедили да консумирате здравословния шейк има пет причини, които ще ви накарат да го направите.

Помага в борбата с умората

Много хора страдат от сутрешна умора. Пиенето на зелен шейк рано сутрин ободрява и събужда тялото, освен това влияе положително и върху настроението, както и върху чувството за тревожност. Недохранването също е една от основните причини за умора рано сутрин (в това число и хронична). Както вероятно се досещате зеленият шейк е богат на много важни хранителни вещества и може да ви помогне да си набавите ценните за тялото минерали и витамини.

Подхранване

Зелените шейкове изобилстват от витамини и минерали, което ги прави отлично средство за правилно балансиране диета. Разбира се всичко зависи от плодовете и зеленчуците, които използвате във вашите шейкове, но като цяло всеки зелен шейк е здравословен. Експериментирайте, като добавите спанак, ябълки, круши или зеле, за да увеличете приема на калий, селен, витамин А и витамин C.

Нискокалорична закуска

Пропускането на закуска може да ви помогне да спестите малко калории, но не и да отслабнете. Нещо повече липсата на закуска влияе зле на здравословното ви състояние. Зелените храни са чудесна нискокалорична закуска, която помага за ускоряване на метаболизма, повишава енергията и засища глада, като същевременно ви помага да се почувствате здрави, активни и слаби. Просто внимавайте с продуктите, които добавяте към зелените шейкове, понеже много плодове са с високо съдържание на захар и калории. Използвайте ниско калорични съставки като маруля, зеле, спанак, портокали и зелени ябълки, и избягвайте добавянето на банани и подобни храни, които съдържат високо количество захар и калории.

Зеленото смути ще ви зареди с антиоксиданти

Зелени шейкове съдържат високо количество на противовъзпалителни антиоксиданти. Те помагат за предотвратяване на преждевременното стареене, подобряват здравето на очите и стимулират енергийните нива. Ако се събудите с чувство на умора и изтощение вместо да посегнете към чашата с кафе си направете чаша зелен шейк, които ще ви осигури естествен прилив на енергия. Ако обичате да експериментирате добавете чушки, моркови и домати към вашия зелен шейк, за да увеличите приема на антиоксиданти.

Здрава кожа

Независимо дали страдате от акне, или просто искате да подобрите естествения тен на кожата, си пригответе зелен шейк, който ще направи кожата ви блестяща и здрава. Не очаквайте незабавни резултати, особено ако консумирате нездравословни храни през деня. Добавянето на червена чушка е един от най-добрите начини да постигнете съвършенство във вида на кожата.

Има много причини, поради които да пиете зелен шейк за закуска, а понякога дори за вечеря. Зелените шейкове са здравословни, хранителни и вкусни. Предимството им е, че може да ги консумирате по всяко време и същевременно с това ще подобрите здравето на кожата, ще поддържате косата силна и блестяща и ще повишите енергията си, докато понижавате теглото си.