Броят на дамите във фитнеса, целящи хубаво и стегнато тяло скоростно се увеличава с всеки изминат ден.

Все повече и повече представителки на нежния пол се опитват да достигнат идеалите за красота по правилния и здравословния начин, а именно чрез спорта и подходящ хранителен режим в някои случаи.

Това е похвално и те често намират огромна подкрепа от останалите. Въпреки това всяка редовна посетителка на фитнес залата се сблъсква с някои стереотипни мнения на обществото или пък минава през определени ситуации.

1. „Ще започнеш да изглеждаш като мъж с тези мускули, ако продължаваш“

Това е възможно най-досадното изречение, което всяка фитнес дама чува поне по няколко пъти на ден от хората, които не са особено запознати с вдигането на тежести.

И възможно най-грешното. Изключително уморително е да обяснявате на обществото, че не можеш да заприличаш на културист, освен ако не взимаш специални добавки и то в огромни количества, тренираш по цял ден и изключително тежко.

Единственото, което ще постигнете с вашите тренировки е стегнато тяло с леко изразен мускул, но щом хората започват да го забелязват веднага се „плашат“ за това, че ако продължите ще станете копие на Арнолд Шварценегер.

Най-много да станете копие на мацката от корицата на списанието, което другите четат ежедневно, но едва ли ще успеете да убедите някого в това. Само времето ще успее.

2. Погледите във фитнеса

На всяка тренираща жена й се налага да усеща втренчените в себе си, най-често мъжки, погледи в залата, докато си прави серията клекове или лицевите опори.

Това често може да накара нежния пол да се чувства изключително неловко, въпреки че тези погледи рядко биват неодобрителни, по-скоро обратното.

Все пак е изнервящо да бъдеш гледан непрекъснато и да се страхуваш, че правиш нещо грешно, за което да станеш за смях.

3. Неподходящите спортни сутиени

Истинската борба с бюста започва в момента, в който се качите на бягащата пътека. Не много спортни сутиени са в състояние да държат гърдите ви абсолютно неподвижни при подобно натоварване, а движението им пречи и не е никак удобно.

Това е моментът, в който жените с малък бюст са привилегировани и са изключително благодарни на природата, че ги е създала такива.

4. Трудният избор на правилните дънки

И идва любимият момент, в който дънките не ви стават. Но не защото бричовете отстрани по бедрата са ви в повече, ами заради хубавото ви, вече кръгло дупе.

Въпреки големия избор по магазините и моловете, да намерите правилните дънки, които наистина да ви стават може да се окаже истинско предизвикателство!

5. Притеснението, че няма да се справите

Усещате, че вече правите упражненията без усилия – значи е време да смените програмата за да има посещението ви във фитнеса ефект – насочвате се към мястото с по-големите тежести, но когато ги вземете имате чувството, че всеки момент ще ги изпуснете върху краката си и единственото, което ще предизвикате е смях и подигравки.

Женската сила, колкото и да се развива, никога няма да може да се сравнява с мъжката /развита, разбира се/.

Затова много дами се сблъскват с притеснението, че няма да се справят с тежестта, с която са се нагърбили или че няма да изпълнят технически правилно упражнението. Често това притеснение се оказва напразно обаче, а с времето силата им се подобрява, както и самоувереността.