Човек прекарва над 1/3 от живота си в сън и това налага да направи възможно най-добрия избор при покупката на матрак. Но много от хората нямат дори най-малка представа на какви изисквания трябва да отговаря матрака и какво е необходимо да се съобрази, преди да се вземе окончателно решение за закупуване.

Специалистите от Моят Матрак са подбрали 5 важни и ценни съвета, които ще ви помогнат да изберете най-подходящия за вас матрак, който да ви помогне всяка вечер да се отпуснете в здрав и релаксиращ сън.

1. Изберете от какво да бъде направен матракът

Основните видове матраци, които може да намерите на пазара, са със система покет спринг, от мемори пяна и различните специализирани ортопедични модели.

Няма как да не сте забелязали разликата в цената на различните модели, но това има доста пряка връзка с качеството и нивото на комфорт, което ще получите.

Системите с пружини са доста напреднали, в сравнение с това, което може би си представяте. Всяка пружина е индивидуално опакована и така тежестта ви се разпределя равномерно. Като минус можем да отчетем факта, че този тип матраци не се напасват толкова добре към тялото ви.

Матраците с мемори пяна са значително по-удобни и могат да се адаптират към тялото на лежащия, за да му подарят желания комфорт през цялата нощ. Те са и значително по-скъпи, но за сметка на това ви дават огромен избор на модели и степени на твърдост.

Ортопедичните матраци са възможно най-добрата грижа, която може да се подари за миговете на отмора. Те са специално разработени да дадат нужната опора на тялото ви по начин, който ще ви гарантира, че сутрин ще се събуждате бодри и отпочинали.

2. Лични предпочитания

Няма как да не сте наясно с това дали предпочитате да спите на по-меко или по-твърдо. Дали един матрак е мек или твърд няма как да промени основните му характеристики. Така може наистина в максимална степен да получите желания комфорт.

Ако търсите двоен матрак може дори да изберете такъв, който да предложи различно усещане за двамата. Така само в един матрак вие може да получите цели два, които напълно да покрият желанията и на двамата спящи на него.

3. Размер

Важна подробност, с която се налага да се съобразите, особено ако избирате матрак за старата си спалня. Без значение дали леглото ви е със стандартни размери или е правено по поръчка.

Имайте предвид, че ако спалнята е с нестандартни размери и искате да се сдобиете с матрак, извън масово предлаганите ще трябва на първо място да платите малко по-висока сума.

Наред с повишената цена е напълно възможно да се наложи да чакате, защото матрак с нестандартни размери обикновено се изработва специално за вас. И ако смятате, че желаният матрак може да ви бъде доставен веднага вероятно ще бъдете разочаровани.

4. С каква гаранция идва новият ви матрак

Това е част от интериора, която ще ползвате за дълги години напред. За да имате спокойствието, че няма да имате никакви проблеми, от Моят Матрак дават следната препоръка.

Има не малко марки, които залагат на стандартната гаранция от две години, която ви се полага по закон. Това в повечето случаи означава, че самият производител няма увереност в качеството на продукцията си.

На фона на тази скромна гаранция, наложените марки без никакъв проблем ще ви дадат срок от 10 и повече години, през които може да сте сигурни, че матракът ще ви служи вярно.

5. Допълнителни екстри

Ако сте се спрели на основната функционалност на матрака, на финала може да помислите и за малките детайли, които да направят всичко наистина по-приятно за вас и новата ви покупка да ви даде дори повече.

Ако нямате дори и най-малката представа за какво говорим, ще ви споделим детайлите. Може да изберете лицевия плат на новия си матрак в зависимост от различните предпочитания и нужди.

За любителите на лукса се предлагат модели, чиято външна обвивка е от лен, памук или дори копринени нишки.

Ако искате издръжливост може да избирате сред синтетичните материи, които да попиват излишната пот, но в комбинация с това да могат гарантирано да останат здрави и с непроменен външен вид.

Тук е мястото да споменем и за различните аромати, които могат да бъдат вложени в матраците. Така ароматът на лавандула може да помогне за по-бързо заспиване.

Някои от тъканите се обработват с алое вера и по този начин се постига невиждана мекота и в същото време възможно най-здравословните условия за сън.

В заключение

Няма как да дадем универсални съвети и правила, въз основа на които да изберете най-доброто за вас.

Надяваме се да сме ви били полезни и ако искате да разгледате възможно най-голям асортимент от качествени матраци, посетете онлайн магазина на MoqtMatrak.com, от където може да се сдобиете с някои от най-добрите марки на сензационно ниски цени.