Мъжът, който току що започва интимния си живот, се намира под въздействието на митове и илюзии, създадени от различен род филми, списания, общувания по форуми и разкази на приятели.

Какви са типичните мъжки заблуждения и за откритията в света на „големия секс“ – четем по-нататък в статията.

  1. Филмите и реалността са различни неща

След като се нагледат в юношенската, но и в зрялата си възраст, на различни категории порно филми, при мъжете могат да възникнат редица фалшиви убеждения за жените. Ето най-популярните от тях:

  • Сексът завършва с еякулация върху жената;
  • Жената обича да гълта сперма;
  • За анален секс презерватив не е нужен, може да се прави вагинален, анален и орален секс, без да се сменя презерватива или изобщо без него;

С други думи у мъжа се формира изкривена представа за секса и той не разбира защо жената може да откаже да поглъща  сперма или да приеме анален секс без презерватив.

Същото се отнася и за отказа на предложението за минет в обедната почивка, без мъжът да си е взел душ преди това естествено.

Първоначално възниква недоумение.

Мъжът може да сметне, че тази жена е странна, да я остави, да търси още и още, и едва след това да разбере, че нежният пол обича хигиената, спермата далеч не е сметана, а сексът на първо място трябва да доставя морално удоволствие и едва след това физическо.

  1. Размерът няма значение

Порно филмите, а също различен род разкази за това, че мъжът трябва да е с полов орган с внушителни дължина и ширина, а жената пищни гърди, фина талия и стройни крака, формира у младия човек неправилна представа за действителността.

Така много юноши и дори мъже смятат, че удовлетворяването на жената е възможно само с голямо достойнство – не по-малко от 20 сантиметра, а жените с невзрачно дупе и малки гърди са безполезни в леглото.

Но след това с удивление установяват, че основното не е размерът на органа, а умението да бъде използван. А за изкусната любовница формите изобщо нямат значение.

  1. Опитът идва с възрастта

Изначално мъжът предпочита по-млада жена. И тъй като жените в пубертета и в младостта желаят да се срещат с по-възрастни мъже, то те се намират един друг.

Логиката на представителите на силната половина на човечеството е проста – колкото по-млада, толкова по-добре.

Но на подсъзнателно ниво се появява и още една причина – колкото по-млада е жената, толкова по-неопитна е тя и толкова по-добре ще изглежда в неговите очи и по-точно в леглото.

  1. Аз не съм такъв мачо за какъвто се смятам

С времето мъжът започва обективно да оценява своите възможности в секса.

Тъй като в началото юношеския ентусиазъм и играта на хормоните замъгляват съзнанието и тласкат младия човек към приключения.Той смята себе си за най-сексуалния, силния, способен да съблазни всяка девойка.

  1. Всяка жена може да бъде съблазнена

Колкото по-красива е една жена, мъжът толкова по-силно я желае и едновременно се бои от нея. Това е факт. Колкото и парадоксално и да звучи, но най-красивите жени често остават изолирани от мъжкото внимание.

Днес най-различни тренинги на сексуална тематика доказват, че няма значение колко е красива жена. Най-важното е увереност в себе си и специфичен подход към жените.