Можем ли да си сложим вчерашните бикини? А можем ли да ходим изобщо без тях? Каква роля играе материята, от която са произведени? Какво долно бельо да слагаме за тренировка? Отговорите на тези въпроси ние събрахме за вас в нова статия?

Долното бельо е неотменна част от гардероба на всеки или на почти всеки човек. Съществуват множество видове, размери и форми. Повечето хора имат долно бельо за всеки ден, а някои разполагат и с няколко чифта за специални случаи.

Още повече, че съдейки по сумите, с които хората са готови да се разделят, за да се сдобият с долно бельо, то играе много важна роля в техния живот.

Според някои данни оборотът на тази индустрия достига 30 милиарда долара. Ако се позамислим това е колосална сума за парче плат, което през по-голямата част от времето е скрито от чужди погледи.

Въпреки че вниманието към долното бельо е повишено, има редица въпроси, които рядко се повдигат и още по-малко биват обсъждани открито.

В тази статия от екипа на Lechenie.bg сме подбрали най-пикантните въпроси за долното бельо  и неговото въздействие върху нашето здраве. И е много вероятно вие също сте имали желание да ги зададете, но сте се срамували.

  1. Може ли да се носи 1 чифт гащи няколко дни подред?

От здравословна гледна точка няма никакви проблеми да сложим вчерашното бельо повторно. Тоест теоретично можем да ходим без чисти гащи, докато те изглеждат чисти, тоест да няма следи от урина, секрети или фецес.

Но този съвет има две изключения. Гащите трябва да се сменят по-често, ако:

  • На участъците от кожата прилежащи към интимните места има язви, обриви, пукнатини – увеличава се риска от възникване на инфекция;
  • Силно сте се изпотили;

Вторият съвет се отнася повече за жените, тъй като излишъкът от влага е идеална среда за развитие на гъбична инфекция, която е позната на всички нас като млечница.

  1. Каква е ролята на тъканта, от която е произведено бельото?

Ако трябва да отговорим много кратко, то материята действително има огромно значение що се отнася до здравето.

  1. Можем ли да тренираме с прашки?

Този вид долно бельо, поради своята специфична форма, могат да се изместят, да се усучат, което способства за пренасяне на бактерии

  1. Кое е по-добре – боксерки или слипове?

Един от най-актуалните въпроси е как влияят на потенцията или по-скоро на плодовитостта на мъжете различните видове мъжко долно бельо?

Научните изследвания по този въпрос са категорични – неблагоприятно влияние върху синтеза на семенната течност оказва топлината. А именно долното бельо влияе в най-голяма степен на температурата и комфорта в слабинната област на мъжете.

Затова ако един мъж се готви да зачене бебе на своята съпруга, то не се препоръчва да носи твърде плътно или стягащо долно бельо – за предпочитане са по-свободните модели.

  1. Можем ли да ходим без долно бельо?

Можем! И затова има няколко здравословни причини. Твърде свободните долни гащи имат 1 голям минус – трият се по кожата, а това може да предизвика сърбеж и раздразнение. Изхождайки от този факт следва да се препоръча тренирането без бельо само при условие, че човек няма кожни проблеми като белези, ранички и обриви.