Болшинството от дамите са убедени, че на мъжете най не им харесва, когато не се грижат за домакинството.

Но ако една жена не отделя време на своята външност. Всъщност представителите на силния пол са готови да простят много, включително и умението за готвене или обличане, но има неща, които те действително понасят трудно…

1. Дълго приготвяне

Кой мъж не е нервничел, очаквайки неговата спътница най-накрая да се накани и да бъде готова за излизане от дома?

Вместо да си сложи джинсите, якето и маратонките, да си вземе чантата и да излезе от жилището, тя цял час се облича, половин час се гримира и разресва, още 15 минути търси ключовете си, портмонето и мобилния си телефон.

И в последния момент решава, че желае да си сложи друг панталон или рокля. В резултат може да закъснее дотолкова, че настроението на мъжа от предстоящото пътуване или разходка да се развали.

2. Пазаруване

Обикалянето по магазините не е леко изпитание за мъжете. Разходките из пазара или в супермаркета за хранителни продукти някак те могат да изтърпят, но при обиколките из бутиците за дрехи, те направо не могат да си намерят място.

Представителите на силния пол искрено не разбират защо тяхната партньорка мери толкова дрехи, като във всяка от тях изглежда като царица и пита дали ѝ отиват, но в крайна сметка взима не това, което любимият я е посъветвал.

Очаквайки да премери всичко, мъжът с тъга заключава, че уикендът вече е към края си, а час или 2, загубени в обикалянето из бутици, биха могли да бъдат прекарани с доста по-полезно – например, с пиене на бира в бара или разходка в парка. Или пък просто в гледане на футбол по телевизията.

Именно затова психолозите съветват жените да си пазаруват дрехи с приятелки, а не с мъжете си – все пак последните малко разбират от дрехи.

3. Диети

Защото ако жената е на диета, то тя се старае да накара цялото семейство да я спазва. И не е важно, че на мъжа не му се налага да отслабва. Въвежда се категорична забрана на „вредните продукти“ като торти, бонбони или пици.

И вместо месни ястия се приготвят зеленчукови салати, от които мъжете си умират от глад.

Но най-неприятното е, когато се ходи с жена, която е на диета, на ресторант или на кафе и тя си поръчва само чаша зелен чай с лимон. Разбира се, мъжът може да не ѝ обръща внимание и да си поръча всичко, каквото му харесва, но неговата спътница ще започне да го гледа осъдително и съжалително.

4. Жена зад волана

Далеч не всяка жена, която се оказва зад волана, е лош шофьор. Между впрочем, според статистиката дамите по-рядко попадат в катастрофи, тъй като рядко се решават на рисковани постъпки, изпреварвания и т.н.

Най-много мъжете ги дразни, когато жената не може да вземе решение. В резултат периодично спира, не се решава да се престрои в другата колона, или пък 40 минути търси място за паркиране.

5. Винаги е права

Постоянно обвинява партньора си за нещо и той започва да си мисли, дали има смисъл да се обвързва с нея дългосрочно, като и предложи брак.