Как да разпознавате мъжете, с които вашите отношения изначално ще бъдат обречени на провал?

В новата връзка винаги можете да се сблъскате с не този мъж, с който бихте желали да създаде семейство. На какви качества си струва да се обърне внимание още в началния етап на познанството?

1. Не е готов самостоятелно да взема решения

Ако вашият нов познат непрекъснато уточнява как е по-добре да постъпи, то е сигурен признак на неуспешна връзка. Разбира се това не означава, че мъжът не трябва да отчита вашите интереси и всеки път да ви поставя пред свършен факт.

Но заедно с това за него не трябва да бъде проблем да ви направи романтична изненада, да приготви вечеря, или да ви купи чифт обувки на високи токове без постоянни телефонни консултации с вас.

2. Критикува външността ви, поведението или възгледите

Корените на прекомерната критичност водят началото си от желанието си за контрол на ситуацията. Такива мъже не разбират, че се държат некултурно. Те дори могат да смятат, че искрено се грижат за вас.

Ако вашият познат всеки път проявява настоятелност, като ви посочва към какви възгледи да се придържате, с кого да общувате – това е сериозен аргумент за прекъсване на отношенията.

3. Говори гадости за своите бивши

Вие го познавате от съвсем неотдавна, той е мил, грижлив и твърди, че най-накрая е срещнал истински ангел, за разлика от предишните си жени.

За бившите си любими той може да разкаже много неприятни неща. И не се срамува да го прави редовно.

Неговите приятели, колеги и дори съседските котки знаят каква кучка е била първата му, втората лентяйка, а третата прахосница.

За съжаление, нищо не е вечно и е много вероятно отношенията с този човек също някога да приключат и тогава черният списък ще се попълни и с вашето име.

4. Прекалено е ревнив

Много хора смятат, че ревността придава пикантност на отношенията, добавя „пипер“, правейки чувствата по-остри. Отчасти това действително е така, но всички е добро, когато е с мярка.

Понякога ревността придобива чудовищни форми. Поради тази причина, ако мъжът проявява стремеж към тотален контрол, желае детайлно да знае, къде и с кого сте били, какво сте правили, това е сериозен аргумент да сложите точка на отношенията ви.

5. Игнорира желанията ви

Мъжът трябва да покаже на своята любима готовността си да премине на следващия етап от отношенията.

Всеки от нас има свои ритми – за някои е нормално да поканят дамата си на чаша кафе още на първата среща, а за други е необходимо доста повече време.

Ако вашият ухажор се държи грубо, игнорира директните сигнали „харесва ми/ не ми харесва“ относно начина за съвместно прекарване на свободното време, твърде ранните докосвания и така нататък – не трябва да тръгвате против себе си в опит да угодите, най-добре е да си намерите друг мъж.

6. Лъже

Постоянно откривате несъответствия в неговите разкази или дори откровени лъжи? Най-вероятно вашият ухажор се опитва да ви натрапи определена представа за себе си, която не съответства на действителността.

Сравнете поведението му и текущото му социално положение – ако съществува ярък контраст с материалното му положение, то следва да се замислите – възможно е да се срещате с мъж, който търси само финансовата изгода от вас или с неудачник.