Знаете ли как да изключите алкохола от менюто си, или как да предотвратите приема на излишни калории от консумацията му?

Ново проучване във Великобритания установява, че 40% от жените, след един вечерта консумират около 1000 калории само от алкохол. Повече от половината споделят, че алкохолът повишава апетита им, а всеки четири от пет признават, че пиенето понижава волята им и увеличава желанието за вредни храни като хамбургери, пици и чипсове. Ако алкохолът пречи на вашата диета използвайте тези ефективни съвети.

Вечеряйте преди да пиете алкохол

Когато стомахът е празен, алкохолът се абсорбира по-бързо, което означава, че ще почувствате ефекта му в рамките на няколко минути. Предварително се насладете на вечеря богата на протеини или полезни мазнини, които едновременно усвояват и абсорбират алкохола.

Бройте калориите в напитките правилно

Проучване показва, че през последните години количеството на спиртните напитки и виното, които се сервират в ресторантите е увеличено с 40%. Друг доклад, изготвен преди седмица, установява, че бирата и виното съдържат по-високи нива на алкохол. Ако си поръчате коктейл, ще изпиете по-малко количество от спиртните напитки и ще предотвратите приема на излишните калории.

Забавете темпото

Ако сте от хората, които се напиват твърде бързо най-вероятно ще приемате повече калории. За да забавите ефекта на алкохола, вземете голяма чаша вода, безалкохолно или сок и отпийте от нея след всяка глътка от спиртната напитка.

Опитайте се да предотвратите безсмисленото дъвчене

Ако сте в бар, в който сервират ядки безплатно, не се изкушавайте да посягате често към тях. Изследванията показват, че може да приемате храна, дори да не сте гладни, когато е поставена близо до вас. Ако седнете в по-отдалечен край или вкусните, но калорични ядки са извън полезрението Ви, ще си спестите излишните калории, от които в действителност не се нуждаете. Когато излизате с приятели на ресторант, поръчайте първи здравословна храна, за да не се изкушавате да си поръчате пица или друга нездравословна храна.

Направете си предварителен план, в случай че огладнеете

Доказано е, че алкохолът стимулира апетита и както всички знаем намалява задръжките. Така че, ако не искате да консумирате вредни храни, които не бихте докоснали, ако сте трезви си създайте предварителна стратегия за количеството алкохол, което ще консумирате.

Ако сте решили да вечеряте навън, предложете на приятелите си да посетите ресторант, където приготвят здравословна храна. Ако и това не помогне помислете предварително за място, където предлагат по-леки закуски. Нарежете и съхранете в хладилника си плодове или пресни зеленчуци, в случай че се приберете и Ви се прияде чипс или бисквити. Ако изядете няколко резенчета плод вероятността да си легнете гладни значително се понижава.

Станете доброволец, отговорен за шофирането

Най-добрият начин да предотвратите консумацията на алкохол е да го изключите напълно от вашата диета. За да се спасите от непрекъснатото приканване на приятелите Ви да вдигнете наздравица, станете доброволно шофьор на групата си. По този начин ще намалите разходите си за такси и ще имате оправдание да си поръчате само сода. Въпреки че няма да ви е толкова забавно, колкото на останалите, ще се почувствате страхотно на сутринта, когато се събудите без махмурлук и се чувствате адски добре, че не сте нарушили диетата си.