Съгласете се, че да „отлепите“ главата си от удобната си възглавница сутрин и след това да се измъкнете изпод топлите завивки, особено в настоящото студено и мрачно време, е истинско предизвикателство за вас.

Прибавете към това и противният будилник, който не ви позволява да довършите съня си. Ако това състояние ви е познато, то вероятно отдавна се опитвате да откриете начин да се събуждате не само бързо, но и в добро настроение.

1. Опитайте се всяка сутрин да навлизате в състояние на вътрешна хармония

Това, разбира се, няма да се получи веднага, но се постарайте да направите, така че да се радвате на новия ден.

Всички дразнители – близките ви, будилникът и накрая самата сутрин като част от денонощието не трябва да ви пречат да откриете новите възможности, които ви предлага новия ден. Само утрото ви ще бъде наистина добро и ще се чувствате прекрасно.

2. Създайте ефекта на светофара

Настройте се положително. Например, усмивката и доброто настроение – това е зеленият цвят, който е ключ към успеха през целия ден. Най-лесният начин да оправите настроението си и да приповдигнете самочувствието си е да се усмихнете на отражението си в огледалото.

3. Угаждайте си

Всяка жена на зряла възраст в душата си е малко момиче, което иска подаръци. Пуснете си любима музика още от сутринта, като е добре да я съчетаете с танци и след си вземете контрастен душ с любимия си душ гел. Следващата стъпка е вкусната и здравословна закуска, любимата комфортна дреха и нанасянето на грима

4. Придържайте се към правилата към здравословен начин на живот и консумирайте, колкото е възможно по-разнообразни храни

Най-важното е да не преяждате на вечеря. Консумирайте леки и лесносмилаеми храни 2-3 часа преди лягане. Опитайте се вечерята ви да се състои от извара, кисело мляко, плодове, зеленчуци и немазно месо. Така можете да бъдете сигурни, че на сутринта ще се събудите лесно и с настроение.

5. Постарайте се спалнята ви да бъде комфортна, уютна и най-вече тиха

За успешния и пълноценен сън е необходимо удобно легло, мека възглавница и топло одеяло. Освен това трябва да проветрявате спалното помещение преди лягане, желателно е да си взимате и вана с ароматни свещи или топъл душ, или да гледате любим филм. Но най-важното е да не мислите за проблемите преди сън. Последните научни изследвания показаха, че гледането на филми и телевизия преди лягане влошава качеството на съня, затова е желателно да се въздържате от извършването на подобни дейности.

6. „Настанете“ във вашия дом любов и семейна идилия

Какво по-хубаво от това да се събудите в обятията на любимия човек? Само при сутрешнен секс, в мозъка се освобождават ендорфини, които повдигат настроението.

7. Очаквайте почивните дни

Петър вечер – най-доброто време за сън. Съгласете се, че възможността да се наспите и очакването, че ви престои ден, в който ще правите това, което харесвате и ще се срещате с приятели, е залог за добро сутрешно настроение.