За плосък корем не е задължително да тренираме усилено във фитнеса или да спазваме строга диета. Разбира се, храненето и спортът са най-бързите начини да се сдобием с желаните форми, и помагат за стягане на корема. 7 неща, които да направим днес, за да сдобием с плосък корем.

Как да постигнем идеална талия с лекота

1.Изправен гръб

Добре е да се научим да държим гърба изправен, за тази цел следва да повдигаме рамене всеки път, когато осъзнаем, че отново сме се прегърбили.

Първо, ще ни се наложи постоянно да си напомняме, че е необходимо да се изправим. Например, има приложения за смартфон или дори специализирани джаджи за тези, които са постоянно изгърбени – с вибрации и напомняния съобщават да повдигнем раменете.

Ако човек е свикнал да стои изгърбен, то е необходимо на гърба да се въздейства в 2 посоки – масаж за отпускане от пренапрягане и упражнения за укрепване на слабите мускули. За това помага плуване, пилатес, йога, лечебна физкултура.

Желателно е да помним, че прегърбването – това не само е грозно, но е възможно да възникнат и проблеми от страна на гръбнака.

Изправеният гръб и повдигнатите рамене правят фигурата да изглежда по-стегната и стройна, и същевременно коремните мускули стават по-силни.

2.Използване на фитбол

За по-пълноценно раздвижване на мускулите на корема е добре да имаме на разположение фитбол. Калифорнийският университет в Сан Диего провежда изследвания, които показват, че упражненията на фитбол увеличават натоварването на коремните мускули с 40%, а на страничните – с 47%.

3.Вода и зелен чай

Още днес е добре да започнем да пием повече вода, ако все още не сме си изградили този навик. Недостатъчното вода – това е не само обезводняване на организма, забавяне функционирането на дебелото черво, суха коса и кожа, но и недобра физическа форма.

Когато организмът изпитва недостиг на вода, започва да се запасява с нея, което може да се прояви не само с отоци на ръцете и краката, но и под формата на издаден напред корем.

Пийте повече зелен чай. Не само е източник на антиоксиданти, но е полезен за здрава и красива кожа и помага за поддържане на стройна фигура.

В рецензирано издание за хранене са публикувани резултати от изследване, които показват, че хората, които в продължение на 12 седмици са тренирали и са пили по 4 чаши зелен чай дневно, са се избавили от 8 пъти повече мастни отлагания в областта на корема, отколкото тези, които наблягали на кофеиновите напитки.

4.По-ранно лягане

Още днес е добре да си легнем по-рано, отколкото сме свикнали. Правилното хранене и редовната физическа активност ще способстват за по-бързото изгаряне на мазнини, в случай ако се спи достатъчно.

Недостатъчното сън води до увеличаване концентрацията на хормона на стреса и трупане на мастни отлагания в областта на корема.

5.Проследяване на хормоните

Добре е да започнем да следим нивата на хормоните. Изследвания на Майо клиник в САЩ показват, че мастните отлагания при жените в областта на корема е възможно да се дължат не само на балансирано хранене, неправилен начин на живот и недостиг на физическо натоварване, но и на хормонални нарушения.

Отклоненията при нивата на естрогена от нормалните стойности е възможно да доведат до увеличаване на количеството мастна тъкан, която се отлага предимно по корема.

6.Пълноценно сдъвкване на храната

Един от най-лошите навици на градските жители е яденето на крак. Когато човек похапва на бързо, то не сдъвква добре храната. Отхапва големи парчета, и едновременно с храненето пие и вода.

Това е не само вредно за здравето на стомаха, но и непременно води до подуване на корема, отлагане на мазнини, преяждане.

7.Дробно хранене

Храненето на големи интервали от по 5-6 часа между отделните ядения, е вредно за фигурата. За да свалим излишни килограми и да се сдобием с плосък корем, е добре да започнем още днес да се храним дробно – основните хранения са закуска, обяд и вечеря, между тях следва да са междинните хранения.

За справяне със застигналия ни глад на всеки 3-4 часа е добре да похапваме ядки, сушени плодове, протеинови барове, кисело мляко, извара.