Откровен разговор се превръща в силна мотивация за бащата

33-годишният Джеймс Сомервил от Австралия споделя с журналисти своята невероятна история на отслабване. Преди малко повече от година бащата на две деца тежал 219 килограма, страдал от диабет тип 2 и е под постоянно лекарско наблюдение.

Джеймс разказва, че този начин на живот не го плашел, както и предупрежденията на лекарите, които не му давали особено оптимистични прогнози.

Всичко се променя след разговор с 8-годишната му дъщеря Хана. Момиченцето попитало татко си дали смята да я заведе до олтара в деня на нейната сватбата.

Мъжът дава утвърдителен отговор, но с втория въпрос момичето, сякаш преобръща живота на своя баща за миг.

Малката Хана пита баща си дали ще бъде жив до тогава, тъй като още сега толкова пие хапчета и прекарва много време по болници.

Този въпрос кара Джеймс да промени живота си. Мъжът си записва час при лекар и след година си прави операция за намаляване на стомаха.

Едновременно с него на кардинални мерки се решава и съпругата му Сара, която доста напълняла след хормонална терапия.

Как само с един въпрос може да се преобърне живота

След операцията, а също благодарение на тренировки във фитнеса, диети и хапчета за отслабване, Джеймс успява да свали цели 105 килограма само за 12 месеца. Неговата жена Сара успява да се отърве от 40 килограма за същия период.

Сега двойката води активен начин на живот, възпитава полезни навици у своите малки деца. Според Джеймс, във фитнеса прекарва 6 дни седмично и вече се избавил от много здравословни проблеми.

С примера си Сомървил вдъхновява и свои приятели и роднини. Благодарение на Джеймс, 70 килограма сваля и неговият шурей, с който спортували заедно.

Само един въпрос успява да накара младият австралиец да се замисли, че с подобен начин на живот, няма да може да изкара още дълго време.

А и децата са му все още малки, нуждаят се от грижи, а дори и поотраснат също е добре да могат да разчитат на родителите, които да даряват мъдрост с житейските трудности на младостта.