Смята се, че бельото прашки нанася вреда на организма поради няколко причини. И именно поради това много жени поддържат идеята да носят долно бельо със стандартна форма.

С какво те аргументират своето мнение?

1. Риск от възникване на инфекция

Според гинеколозите това е основната причина, поради която не се препоръчва жените да си слагат прашки. Тези бикини поради малкия си размер могат да станат причина за проникване на гъбички от ануса до влагалището и по този начин да предизвикат гъбична инфекция.

Най-често причинител на това заболяване е гъбичката кандида, която обитава червата на повечето хора, като в най-голяма популация е при хората, които предпочитат сладки храни. Гъбичната инфекция е известна с наименованието млечница.

2. Не осигуряват достатъчна защита

С това е свързано и още едно предупреждение на лекарите. Те посочват, че жените, които обичат да носят прашки, по-често страдат от хемороиди и анални фисури. А и отделно този вид бельо намалява притока на кръв към вагиналната област на женското тяло.

3. Не са надеждни

Прашките понякога оставят ивици по задните части. И особено, ако жената е по-закръглена, тези линии изглеждат изключително грозно на корема или на талията. А когато се носи бельо с нормална форма то те не биха се появили.

4. Дразнят кожата

Прашките са по-малки от останалото бельо и поради тази не могат да се „прикрепят“ добре към тялото и могат да се излъзгат по кожата и да причинят дискомфорт особено, ако се носят с дънки. Ластиците на това бельо могат да се „впият“ дълбоко в кожата между бедрата и така да станат причина за нейното раздразнение и протриване.

А тази зона на тялото, както е известно е най-нежната част от женското тяло. Ако досега сте носили прашки и не сте изпитвали подобен дискомфорт можете да продължите да го правите, без да се притеснявате. Но абсолютно противопоказно това бельо да се носи от жени, които страдат от хемороиди, млечница или инфекции на половите органи.

5. Видими са от околните

Разбира се, прашките са оптимален вариант за под плажна рокля или полупрозрачна пола . Но ако носите по-къса горна дреха, която да достига малко над кръста то прашките лесно могат да бъдат видени от всеки желаещ.

Също така е възможно, ако сте с пола, внезапно да задуха вятър, който да я повдигне и ако сте на обществено място всички ще видят задните ви части. Това не е желателно, ако сте избрали да сложите неподходящи прашки.

6. Създават условия за бързо размножаване на някои патогенни бактерии

Ако се занимавате със спорт или водите активен начин на живот, е желателно да се въздържате от носенето на прашки. Потта, високата влажност и триенето – това са най-добрите условия за размножаване на бактерии. За да избегнете това е най-добре за тренировки да избирате памучно бельо.

Въпреки препоръките на лекарите, все пак някои жени пренебрегват тези рискове за здравето, свързани с носенето на прашки.

7. Не са хигиенични

Поради факта, че са плътно прилепнали към аналната област и влагалището могат да станат причина за появи на неприятни миризми, които със сигурност не биха се харесали на вашия партньор, ако внезапно пожелае да бъде интимен с вас.