Иска ли секс, пари, безплатна домашна помощница или удовлетворява още някакви емоционални потребности, вие винаги можете да забележите признаци, че той не се интересува от вас, а само ви използва.

Дори ако той действително ви харесва, няма смисъл да започвате или пък да продължавате връзката си с мъж, който ви използва по най-примитивния начин.

Как да разберете, че той ви използва, за да можете по-скоро да напуснете този партньор. Каквито и да са били причините, действията говорят повече от думите, и рано или късно той ще разкрие истинската си същност.

1. Не се разкрива

Ако вашите инстинкти ви подсказват, че нещо не е както трябва, доверете им се. Ако разберете, че не се открива пред вас или пък носи маска, вместо да бъде себе си, той може да скрие, възнамерявайки да ви използва.

Той може би има проблеми с доверието, заради предходни връзки, затова не правете прибързани заключения въз основа на един признак.

2. Бързо се променя

Ако в началото ви е изглеждал идеалното момче, но после изведнъж се е променил, това може да бъде един от признаците, че той ви използва.

Когато желае да му дадете пари, той се държи отлично с вас, а когато чувства нужда от секс, той ще направи всичко възможно да създаде впечатление, че му харесвате, но тези маски винаги падат. Ако той не е този, за който ви се е представял в началото, не продължавайте.

3. Говори, но не демонстрира

Няма значение какви мотиви движат вашите отношения, лесно е да забележите, че той говори правилните неща, но неговите действия не подкрепят думите.

Не се поддавайте на харизмата му, когато това са думи, които вие желаете да чуете, ако не се съпровождат с действия.

4. Зает е, когато ви е нужна подкрепа

Ако забелязвате, че той изчезва, когато ви е нужна подкрепа, то това може да е признак, че той ви използва.

Да се срещате с мъж, който е до вас само тогава, когато има нужда от секс, когато му купувате нещо или удовлетворявате потребностите му, не е добра идея.

Съобщенията и обажданията, оставащи без отговор, защото нищо не му е трябвало от вас, е тревожен знак.

5. Отнася към вас като към временна спътница

Ако вашият партньор винаги е загрижен колко сексапилно изглеждате, когато излизате някъде, той просто да се покаже пред хората.

Ако той се интересува от вас само заради красотата ви или защото сте над неговото ниво, той ще демонстрира своите чувства неговите приятели или пред съседите, но охладнява, когато останете насаме.

Другата крайност може да бъде пълно неприемане на всякакво проявление на чувства пред публиката, ако ви използва само за секс или за още нещо.

6. Прави ви комплименти само когато иска нещо

Ако усещате, че ви обръща внимание само когато нещо му трябва от вас, то трябва да се замислите. Навикът да включва обаянието при необходимост, а след това да го изключва отново, може да е неприятен сигнал, който не е добре да игнорирате.

7. Не държи на обещанията си

Ако той не е гениален актьор, то той може през цялото време да се преструва. Това, че той дава обещания, които не изпълнява, е признак, че се възползва и това, че нещо не му се отдава.