Ако обичате да приготвяте сами вечерята за семейството си, но понякога сте прекалено заети, изпробвайте тези рецепти, които не изискват твърде много усилия или готварски умения.

Може да добавите вкусни сезонни салати или да приготвите гарнитура от любимите ви зеленчуци към печените ястия. Голяма част от рецептите включват съставки по избор, затова спокойно може да изчистите хладилника си от продуктите, които са останали през седмицата.

Спагети

Спагетите са деликатес, който задължително присъства в повечето семейни менюта. Това е едно от най-бързо и лесно приготвящите се ястия. Добавете юфката в предварително вряща вода, а след това добавете нарязано говеждо месо и сос по избор.

Ако обичате да готвите и да експериментирате, може сами да приготвите деликатесен сос. Дори да изберете по-сложна рецепта, необходима ви е малко практика и готвенето ще се превърне в детска игра за вас.

Пилешка супа с юфка

Изненадайте семейството си с рецепта за пилешка супа с юфка. Приготвянето и не изисква време и специални умения, достатъчно е да следвате рецептата.

Може да почистите хладилника си от останалите от вечеря останки от пилешко месо. Към пилешкото месо, добавете нарязан лук, целина и моркови, след което залейте с вода и пилешки бульон. Когато супата заври, добавете юфката и да оставете да поври, докато не стане време за застройка.

Пица

Ако се нуждаете се от бърз и лесен начин да приготвите вечеря, за която може да използвате наличните продукти в хладилника, защо не си направите домашна пица? В голяма част от магазините вече се продава готово тесто за пица, което допълнително ще ви спести време. За да избегнете изхвърляне на продуктите, в края на седмицата съберете всички остатъци от разнообразни меса и зеленчуци и ги използвайте за пицата. Обикновено пицата се харесва на цялото семейство.

Печено говеждо месо

Много хора приготвят печено говеждо месо по начин, който изглежда много сложен, но и вкусен. Ако имате добър котлон, няма да срещнете трудност при приготвянето на тази рецепта. Нарежете няколко моркова, картофа, лук и целина. Поставете ги в долната част на слаб котлон. Използвайте подходящото за сезона месо, добавете малко сол, чесън и черен пипер.

Чили

Ако семейството ви обича парливи вкусове като чили с малко сирене, вие сте готови с идеалната и лесна за приготвяне вечеря. Добавете към половин килограм месо две чинии с нарязани на кубчета домати и две кутии с чили и боб. Оставете всички съставки, да се задушат заедно. Вкусно и лесно, нали?

Кесадиля

Кесадилята може да бъде лесна за приготвяне вечеря. Много хора наричат тази рецепта мексиканско сирене на скара. Необходим ви е незалепващ тиган. Пригответе тънката кръгла питка, наречена тортиля, предварително, добавете сирене по повърхността и покрийте с втората мексиканска царевична питка. След това изчакайте да придобие кафяв захар и я обърнете. Можете да добавите остатъците от тако, пиле или зеленчуци.

Пилешко

Възползвайте се от бързото и лесно приготвяне на печено пиле. Използвайте грил, за да обработите термично пилешкото месо. Междувременно може да използвате гарнитура от сварен кафяв ориз или зеленчуци на пара. Това предложение за вечеря, освен вкусно е и изключително здравословно.