Яденето на 10 хот-дога за 6 минути и оригването на фона на националния химн може да впечатлят приятелите ви, но тези подвизи няма да направят много за подобряване на здравето ви.

Вместо това, защо не се научите да правите нещо, което впоследствие ще ви се отплати?

Ние не говорим за коремни преси или интервални тренировки (макар да са полезни).

Можеш да направиш така, че тялото ти да се излекува от ежедневните здравни неразположения.

Отървете се от гъделичкането в гърлото

Гъделът в гърлото може да бъде нещо много неприятно, но има един лесен трик, който ще ви донесе облекчение. Потъркайте ухото си!

"Когато нервите в ухото са стимулирани, това създава рефлекс в гърлото, който може да предизвика мускулен спазъм," казва д-р Скот Шафър, директор на Центъра по уши, нос, гърло в Гибсбъро, щата Ню Джърси. "Този спазъм облекчава гъделичкането в гърлото."

Как да потиснем желанието за уриниране

Ходи ви се неистово до тоалетна, а наблизо няма нужник? Фантазирайте си за Джесика Симпсън.

Мислите за секс ангажират определена част в мозъка, благодарение на което няма да чувствате такъв дискомфорт от позива за уриниране, казва д-р Лари Липшулц, началник на Центъра по мъжка репродуктивна медицина в колежа Бейлър.

Еротичните мисли определено ще ви помогнат да се разсеете за известно време.

Отървете се от болката

Германските изследователи са открили, че кашлицата по време на инжектиране може да намали болката от убождането на иглата.

Според Тапак Узишенко, автор на изследването върху това явление, тази хитрост причинява внезапно временно покачване на налягането в гръдния кош и гръбначния канал, което се свързва с центровете за болка в мозъка.

Изчистете запушения нос

Забравете спрейовете за хрема. Ето един по-лесен, по-бърз и по-евтин начин за облекчаване на налягането в синусите.

Избутайте езика си към небцето, след това натиснете с пръст точката между веждите си. Това кара костта, която минава през носните пътища, да се движи, казва Лиза Де Стефано, асистент професор в отделението по остеопатична медицина към Мичиганския държавен университет.

Този трик облекчава запушения нос и след 20 секунди ще почувствате синусите си освободени.

Решете проблема с киселините

Притеснявате ли се, че и тази вечер няма да можете да спите от неприятните киселини в стомаха? Опитайте това превантивно средство: "Спете на лявата си страна", казва д-р Антъни А. Старполи, гастроентеролог и асистент професор по медицина в Медицинския колеж на Ню Йорк.

Проучванията показват, че пациентите, които спят на левите си страни, е по-малко вероятно да страдат от киселинен рефлукс. Хранопроводът и стомахът са свързани под ъгъл.

Когато спите на лявата си страна, стомахът е по-високо, отколкото хранопроводът, което овладява стомашните киселини. Така гравитацията работи във ваша полза.

Излекувайте се от зъбобол

Просто разтрийте малко лед върху опакото на ръката си, където е V-образното пространство между палеца и показалеца.

Канадско проучване установи, че тази техника намалява зъбобола с 50 процента. Нервните окончания в тази зона на ръката стимулират центровете в мозъка, отговорни за предаването на сигналите за болка.

Как да премахнем болката от изгаряне

Когато случайно опарите пръста си върху печката, почистете кожата и притиснете мястото с пръстите на другата си ръка.

Ледът ще облекчи болката по-бързо, казва д-р Де Стефано, но чрез използването на препоръчания натурален метод изгорената кожа по-бързо се връща към нормалната температура и е по-малко вероятно да се образуват мехури.