Тези сенки под очите … Сега ще научите как можете лесно и бързо да си избавите от тях.

Ако вие имате сенки под учите и с напредването на седмицата те само нарастват, това означава, че вие страдате от хронична умора.

Изследване, проведено през 2013 година за английското списание „Сън“, показало, че хората, страдащи от недоспиване, имат повече бръчки, по-често имат подпухнала зона под очите и суха и напукана, провиснала кожа.

Добра новина е, че един човек може да реши проблема си с неугледния си външен вид не само в спалнята, но и в кухнята. По-долу са изброени 8 храни, които ще ви помогнат да изглеждате по-здрави, отколкото сте сега в момента. Те се препоръчват известният нюйоркския диетолог Кери Глассман.

1. Зелен чай

Зеленият чай е своеобразен фонтан на младостта. В него се съдържат полифеноли, които буквално изглаждат бръчките, очистват кожата от мъртви клетки.

Изследване, публикувано в списание „Nutrition“, доказало, че кожата на хората, които пили зелен чай всеки ден в продължение на 12 седмици, ставала по-гладка, еластична и с по-висока влажност, в сравнение с тази на участниците в контролната група.

Тази напитка също засилва притокът на кислород към кожата. Ако вие желаете да засилите неговите анти ейдж свойства, добавете към чая малко лимонен сок.

Изследване, проведено от учени от Университета Пърдю, САЩ, показало, че цитрусите повишават количеството на антиоксидантите, които нашият организъм е в състояние да усвои.

2. Сьомга

Мазната риба – основно сьомгата и сардината, а също и лененото масло съдържат Омега-3 и притежават противовъзпалителни свойства. Те способстват за намаляване раздразнение на кожата и я овлажняват, посочва Гласман.

Каротеноидите, съдържащи се в сьомгата, способства също за увеличаване на еластичността на вашата кожа. А орехите, които съдържат в големи количества омега-3, още са и богати на магнезий, осигуряващ на кожата здравословен блясък.

3. Бразилски орех

Тези ядки са богати на селен, който заглажда отпуснатата кожа и се съдържат също в риба тон и в някои гъби. Селенът също е ефективно средство в борбата срещу свободните радикали, увреждащи кожните клетки и ускоряващи процесите на стареене.

4. Спанак

Веществата, които той съдържат помагат на организма да образува колаген – вещество поддържащо кожата в тонус. А спанакът също е богат на други минерали, които спомагат за справянето със сухотата на кожата.

5. Тофу

1 японско изследване показало, че жените, приемащи на ден до 40 мг агликон – соевото сирене е особено богато на това вещество, след края на 12-седмичния експеримент изглеждат доста по-млади.

6. Вода

Просто не забравяйте да пиете тази живителна течност, тъй като тя спомага за това кожата ви да стане по-гладка и по-еластична. Обезводняването е причина кожата да изглежда по-набръчкана, отбелязва Глассман.

7. Киви

Този малък плод е един от най-добрите източници на витамин С. Аскорбиновата киселина потиска възпалителните процеси, включително и подкожните.

Изследване, публикувано през 2007 година в списание American Journal of Clinical Nutrition, показало, че кожата на жените, които приемат много витамин С, е с по-малко бръчки.

8. Копър

Този зеленчук, който у нас повече се използва като подправка към храната, способства за намаляване на отоците по тялото. Също съдържа витамин А – важен хранителен елемент за поддържане на кожата и очите в добро състояние.