Позната история: празниците са минали, а цената на угаждането на трапезата са няколко килограма отгоре.

Заричате се да спазвате стриктно сложна програма и броите всяка калория. Но скоро се хващате, че похапвате козунак в офиса или си взимате сладки коктейли на промоция, като си мислите, че от едно или две прегрешения в храненето нищо няма да ви стане.

Има и по-добър начин. Разменете подхода „всичко или нищо” за една или две здравословни промени в ежедневието си. „Това може да доведе до отслабване с повече килограми, отколкото някога сте си представяли,” казва д-р Мариса Липърт, автор на "Диетата на измамника".

Много хора успяват да свалят по 4, 5 или 7 килограма само с помощта на някои лесни промени. Ето тайните за вталяване на няколко жени, които са успели  да трансформират тялото си по естествен начин.

Променете порядките си

"Храних се по ресторанти до девет пъти седмично! Когато намалих посещенията си до едно седмично и си поръчвах салата с печено пиле, вместо голяма купа с паста, свалих 4 кг за един месец."

Не купувайте на едро снаксове и шоколад

"Постигнах желаното тегло, след като спрях да си купувам на едро в големи количества снаксове и десертчета при седмичното си пазаруване. Ако исках пакет чипс или шоколадово блокче, трябваше да отида до магазина, за да си го купя. Това неудобство обикновено ме караше да игнорирам ненаситния си апетит."

Закусвайте с 300 калории

"Обикновено пропусках закуската, но сега никога не го правя. Винаги закусвам със здравословен микс от 300 калории от протеини и пълнозърнеста закуска. Менюто ми за из път: сандвич с натурално фъстъчено масло и ябълково масло. Това подтиска глада ми, така че през деня си похапвам значително по-малко. За по-малко от година свалих 12 кг."

Влезте във форма за пет минути

"Опитвам се да вляза във форма чрез малки порции упражнения винаги, когато е възможно, като правя подскоци или коремни преси по време на рекламите по телевизията или танцувам, докато мия чиниите.

Това ми помага да изгарям допълнително калори и ме предпазва от безсмисленото дъвчене на нещо пред телевизора. Сега дрехите ми стоят много по-добре и се чувствам по-тонизирана от всякога. "

Сритайте лошия навик

"Отказах цигарите и веднага се записах в един фитнес и започнах тренировки с личен инструктор. Нямаше начин да тренирам и да се чувствам здрава, ако продължавах да припалвам. Вече отслабнах 8 кг за три месеца".

Направете чистка на кухненския шкаф

"Тотално разчистих кухнята си. След като замених храните, с които прекалено си угаждах, като сладолед например, с нискокалорични храни или специална пълнозърнеста закуска, започнах автоматично да правя по-добър избор на храни. Сега съм по-слаба, отколкото преди да родя двете си деца!".

Направете по-здравословен вашия „happy hour”

"След работа аз и колегите ми винаги сядахме да похапнем за вечеря и в повечето случаи беше нещо пържено. След това обаче променихме нещата. Вместо да излизаме на заведение, започнахме да се разхождаме и да бягаме на една местна алея. Година по-късно, аз съм с 14 кг по-слаба. "

Заредете се

"Напълних iPod-а си с парчета, които ме карат да чакам с нетърпение да отида на фитнес. Те ме зареждат с енергия, като в същото време ми помагат да набера скорост на пътеката за бягане – и защото искам да чуя цялата си плейлиста, тренировката ми сега е по-дълга. Два месеца по-късно, отслабнах със 7 кг и краката ми са страхотни."