В сравнение с логаритмичните уравнения, получаването на оргазъм е доста трудна задача. Но някои жени все пак могат да се представят в противоположна светлина. Какви са причините за невъзможност за достигане на пика на сексуалната наслада?

Малка подсказка – повечето от тях много лесно могат да се преодолеят.

1. Приемате лекарства, които правят оргазма ви невъзможен

Някои медикаменти, назначавани за лечение на депресии, тревожни разстройства и други психични нарушения, могат да потиснат синтеза на полови хормони, което води до слаби оргазми или пълното тяхно отсъствие.

Поради тази причина, ако сексът с партньора ви е добър, но сте престанали да постигате желания ефект, консултирайте се с лекуващия ви лекар – възможно е да ви назначи препарат, който не се отразява на сексуалното желание.

2. Правите секс в една и също поза

Някои мъже искрено си вярват, че са изкусни любовници, макар и понятие да си нямат какво се харесва на жените. Според изследванията на Джъстин Лемилер, автор на книгата „Психология на човешката сексуалност“, само ¼ от жените достигат до оргазъм при проникване.

Така, ако вие правите секс само в мисионерската поза, не е изненадващо, че оргазмът е неканен ваш гост. Пробвайте да включите в любовните игри ръцете и сексуалните играчки- със сигурност ще ви хареса!

3. Не ви достига прелюдия

Много жени симулират оргазъм, защото мъжете симулират прелюдия. Няколко бързи целувки най-често са недостатъчни за възбуждане – съгласете се, че е много трудно получаването на оргазъм, ако дори не сте се превързали.

Помолете партньора да задържа юздите си, изследвайте всичките му ерогенни зони и тогава можете да преминете към пълноценна еротична стимулация.

4. Прекалено сте напрегнати

По време на секс жените често ангажират съзнанието си с излишни тревоги – какво ще правят, ако забременеят, без да са го планирали? Не рискуват ли да се заразят с някаква инфекция, която се предава по полов път?

Подходящ ли е за тях този мъж? Достатъчно надежден ли е за дълготрайни отношения.

Дори на чаша кафе подобни размисли могат да предизвикат пристъп на паника, поради тази причина няма смисъл да се учудвате, че ви пречат да получите заслужено удоволствие от интимните ласки.

5. Не знаете какво действително ви харесва

Половите ви органи – това не е само влагалището, поради се постарайте да опознаете всички техни части и да разберете какво наистина ви харесва.

Не е необходимо да се срамувате – времената, когато мастурбацията беше окачествявана като грях или извращение, отдавна са отминали.

Освен това, ако не се отпускате напълно по време на секс, това се отразява неблагоприятно и на здравето, и на настроението. Вашия оргазъм е във вашите ръце – в буквалния смисъл на думата.

Важно!

Оргазмът не пада от небето, сексуалните техники е необходимо да се шлифоват, да се опознават ерогенните зони и да се мастурбира.

6. Твърде много се стараете да получите оргазъм

Безпокойството по повод евентуалното недостигане на оргазъм, кара някои жени да са прекалено усърдни в леглото.

В очакване на заветната кулминация те не могат да се опуснат и да насладят на самия секс, поради тази причина най-накрая остават разочаровани. Бъдете по-спокойни – ще достигнете до оргазъм точно, тогава когато най-малко го очаквате.

7. Не ви достига лубрикант

Почти 40% от жените по време на секс изпитват дискомфорт, поради недостатъчно смазване.

8. Действително имате някакви психически или физиологични проблеми