Все по-често попадаме на случаи при които мъжът или жената се оплакват, че са уморени или просто им е по-приятно да гледат телевизия , отколкото да правят секс.

Сексът е необходим, не само за да се поддържа здрава и силна връзка, но и за собственото ви здраве. Той намалява стреса, укрепва имунната система и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

С годините обаче идва рутината, партньорите няма с какво да се изненадат един друг в спалнята. С напредването на възрастта либидото намалява и заради промените в хормоналната система. Но ето няколко трика, чрез които може да съживите сексуалния си живот:

Секси аромат

Според проучвания, миризмите на краставици, бебешка пудра или женско биле подобряват либидото при жените. Те водят до увеличаване на вагиналния кръвопоток с 13%. Миризмата на тиквен пай или лавандула също увеличава женското либидо.

Разходки

Според учените, желанието при сексуално активните жени на възраст от 45 до 55 години е тясно свързано с физическата форма. Колкото по-малко спортуват, толкова по-малко те желаят и се наслаждават на секса. Така че дори и да нямате време за фитнес, разходката ще ви помогне да преодолеете тези проблеми.

Сексуална фантастика

Четенето на еротични разкази или описания на секс сцени в романите също помагат за разнообразието в интимния живот. Учените смятат, че такова тълкуване може да доведе до бърза възбуда при жените.

Отпуснете се!

Учените провели експеримент, изследвайки реакцията на 24 жени след гледане на еротичен филм. След това ги подложили на три сеанса дълбока медитация и после отново гледали еротичното съдържание на филма.

Оказало се, че гледането на същия филм след медитация кара една жена да е много по-заинтригувана от секса. Медитацията помогнала да се отпуснат и да се почустват по-възбудени.

Контактът кожа в кожа

Контакта с голата кожа способства за усилена секреция на хормона окситоцин, който повишава сексуалното желание при жените. Ако нямате достатъчно време за пълноценен масаж, то просто прегърнете мъжа си!

Спринт вместо маратон

Според изследвания, проведени в много страни, много мъже и жени смятат, че идеалното време за секс е от 7 до 13 минути. Така че не трябва да мислете, че партньорът ви има нужда от многочасов маратон. Мнозина твърдят, че за това са достатъчни, дори 3-7 минути. Просто се отдайте на удоволствието и не мислете за времето!

Витамини за секс

Ниско либидо? Може би не разполагате с достатъчно витамини и минерали! Доказано е, че недостигът на фолиева киселина води до умора и липса на енергия за секс. Недостатъкът на желязо води до отпадналост и сънливост. Приемайте мултивитамини, които съдържат най-малко 18 милиграма желязо и 400 милиграма фолиева киселина.

Виаграта не е само за мъжете

Оказва се, че виагра могат да ползват и жените, въпреки че не всички лекари го препоръчват. Ако имате проблем с възбудата, виаграта може да я подобри.

Но не приемайте вълшебното хапче, ако вашето ниско либидо се дължи на неудовлетвореност от собственото ви тяло, конфликт с мъжа или преумора - тогава то не помага, а само предизвиква странични ефекти като главоболие.

Близост

При жените "апетитът идва с яденето". Ако партньорът ви предлага близост, се съгласявайте. Много скоро, след няколко минути и вие самите ще го пожелаете. Ако имате дългогодишни отношения, не е необходимо да сравнявате желанието си с това, какво е било преди.