За никого не е тайна, че сексът не само е приятен, но е и полезен за здравето.

А всъщност знаем ли достатъчно за секса?

Учените откриват постоянно много интересни факти за секса, като например как доходите или професията влияят върху любовните занимания.

Ето девет факта за секса, които почти никой от нас не знае.

Колкото повече секс иска жената, толкова по-взискателна е към партньора си

Оказва се, че колкото повече секс за една нощ искат жените, те са толкова по-взискателни към външната привлекателност на партньора.

Независимо от това, че те не са заинтересувани от зачеване, жените се стараят подсъзнателно да изберат самеца с най-добър генотип.

Мъжете, на свой ред, по-малко обръщат внимание на външния вид на жената, когато става дума само за секс.

Жена ви печели повече? Може да развиете импотентност

Колкото повече пари, толкова повече проблеми. Според изследване, проведено в Дания между повече от 200 двойки, повечето от мъжете, чиито жени печелят повече у тях, страдат от еректилна дисфункция.

На свой ред, жените, които заработват пари с внушителен брой нули, често страдат от тревожност и безсъние.

Очевидно, отклонението от установения стереотип за ролята в семейството води до психологически и физиологични проблеми.

Алкохолът и сексът правят хората по-щастливи, отколкото децата

Да поговорим за секса и децата. Учени от Нова Зеландия са провели изследване, като са накарали анкетираните да опишат най-приятните, важните и увлекателни видове занимания.

Сексът е бил на първо място и в трите групи. На второ място е било поставено пиенето на алкохол, а грижата за децата - едва на пето място.

За най-щастливи са се смятали хората, в чийто живот присъстват и трите вида занимания - секс, алкохол, отглеждане на деца.

Икономистите правят най-много секс

Нима любовта може да се купи? Според допитване до над 5000 студенти от 100 университета във Великобритания, студентите-икономисти са имали средно по 5 сексуални партньора по време на следването си.

В същото време студентите от факултетите по естествени науки не са успели да се похвалят с повече от двама партньори. Смята се, че икономистите се отличават с висок интелект и широки възгледи, което силно привлича противоположния пол.

Домакинската работа лишава мъжете от секс

Изследване между 4500 двойки показва, че мъжете, които редовно вършат типичните за жените домакински задължения като гладене, пране и готвене, много по-рядко правят секс, отколкото колегите си, които са не дотам домошарски настроени.

Учените обясняват това с факта, че мъжете, които държат брадва или гаечен ключ изглеждат много по-секси, отколкото докато мият чинии. Трябва да се отбележи, че в изследването не е проучвано качеството на секса при тези двойки.

Сексът е по-добър при двойките, които пътешестват заедно

Изследване показва, че партньорите, които пътешестват заедно не по-малко от веднъж годишно, са по-удовлетворени от своя сексуален живот.

77 на сто от анкетираните, които са предприели пътуване с партньора си, са оценили високо своя сексуален живот. При тези, които предпочитат да си стоят в къщи, този процент е 66.

Освен това, 83% от двойките отбелязали, че съвместният отдих внася в отношенията им повече топлина и романтика, отколкото подаръците.

Колкото повече партньори на младини, толкова повече лоши привички на зряла възраст

Изследване, проведено в Нова Зеландия, твърди, че тези, които в ранната си младост са имали много сексуални партньори, са много по-склонни с възрастта да получат наркотична или алкохолна зависимост. Ако сте имали повече от 3 партньора в годината, рискът да развиете тези зависимости се увеличава 17 пъти.

Учените смятат, че безразборните връзки и зависимостите се отнасят към рисковото поведение, различават се само по възрастта, в която се проявяват.

Секс против главоболие

Ако отказвате секс на партньора си заради главоболие, вие допускате огромна грешка!

Според проучване между 800 души, страдащи редовно от главоболие, и други 200, които имали мигрена, в 60% от случаите сексът намалява симптомите на мигрената, а при 37 на сто от анкетираните понижава интензивността на болката при главоболие. Учените смятат, че това е свързано с отделянето на ендорфини при половия акт.

По време на секс се изгарят по-малко от 21 калории

Сексът не е причина да пропуснете тренировката си. Оказва се, твърденията, че по време на секс се изгарят 300-400 калории, не съответстват на истината.

Според данните от Медицинския журнал на Нова Англия, средният полов акт продължава средно 6 минути (тъжно, но нима не е истина?), като през това време се изгарят по-малко от 21 калории.