Кой секс се счита за бърз? По какво се различава от стандартните интимни ласки?

Въпросът за средната продължителност на половия акт дълго време е бил дискусионен. Предлагани са били различни формулировки. Съществувала и версия, според която бързият полов акт е този, при който жената не е успяла да достигне до оргазъм.

Опонентите на такива възгледи справедливо са отбелязвали, че например, в случаите на женска аноргазмия продължителността може да бъде безкрайна. Затова с течение на времето изследователите в сферата на сексуалното здраве решили да направят анализ на статистиката.

В САЩ това били данните на Алфред Кинси, получени чрез анкетиране. С този въпрос се занимавали и Уилям Мастерс и Вирджиния Джонсън, които провеждали изследвания в лабораторни условия.

У нас подобни проучвания не са правени, но в Русия е провеждано мащабно изследване по тази тема. И въз основа на неговите обобщени данни може да се твърди, че продължителността на сексуалния акт на здрав мъж, който влиза в интимен контакт с привлекателна за него партньорка и не правите опити да се сдържа е средно 2 минути.

Но на повечето жени им е необходимо повече и за фрикционния период, тоест за тласъците и за прелюдията. Само темпераментни жени са способни да достигат до оргазъм без прелюдия и за 2 минутно съвкупление.

Затова за бърз секс може да се счита този, който отнема по-малко от 2 минути. Като бърз секс може да се разглеждат и интимните ласки без прелюдии. Повечето хора са склонни да предпочитат втория вариант.

След раждането на дете родителите имат много малко време да обръщат внимание на себе си – в такъв случай кой е по-добрият вариант двойката да прави бърз секс или да от отложи любовните игри, когато детето поотрасне?

На първо място, телесен контакт в никакъв случай не трябва да се губи. Бидейки във вид на еротика и нежност или на бърз секс. Разбира се, трябва да се има предвид, че повечето от жените е възможно и да не достигнат до върховно удоволствие.

Въпреки това отлагането на телесните радости за по-добри времена за по-добри времена може и да доведе до известно отчуждение между партньорите и дори до търсене на „помощници“ или „помощнички“.

По-добре е контактът е да се съхрани, отколкото с течението на времето да изчезне привличането и страстта между партньорите. Максимализмът и перфекционизмът могат да ви направят мечешка услуга в такъв случай в интимните отношения.

Тъй като свободно време се появява обикновено няколко месеца след раждането като това е доста относително понятие и е свързано отново с планиране на времето и поставяне на приоритети. Например, с години можем да ходим на басейн да плуваме като паралелно се оплакваме, че постоянно имаме малко свободно време.

Способен ли е бързият секс да удовлетвори партньорите?

За мъжете проблемите с бързия секс са малко. Мъжете знаят, че техните „кавалерски атаки“ ще имат успех, ако чувстват, че тяхната партньорка ги харесва и ги приема. Разбира се, това способства за съхраняване на страстта, в противовес на отказа – „боли ме глава, нека да е някой друг път, но да не е сега“.

Сексолози коментират, че пациентки, които съветвали да потърсят компромис, са успели да открият специфична прелест в интимните отношения, тоест те отдавна не са чувствали такава емоционална наслада в леглото. Тъй като сексът не е само фрикции и внимание. Но е и внимание и емоции.