Без да се бърза и съсредоточаване върху дишането.

Бързият секс често се асоциира с бурна страст, но всъщност се оказва само начин за по-бързо получаване на оргазъм или начин да се отпуснем набързо.

Съвсем други цели преследва бавният полов акт, феновете на който стават все повече. Какво представлява всъщност? Нека да опитаме да разберем.

Какво е това бавен секс и как да го практикуваме

3 са основните характеристики на бавния секс:

  • Фокус върху процеса – тоест внимание върху всеки един етап на близостта, а не стремеж за по-бързо достигане до финал.
  • Ориентиране към удоволствие – концентрация с цел възприемане на всяко докосване, а не върху желанието за освобождаване от напрежението.
  • Елемент на игра – свободно следване на всеки сигнал на тялото, а не превръщането на секса в точно структуриран процес, изпълняван за определен интервал от време.

Сходна представа за близостта съществува в тантрата – духовна практика, използваща тялото като инструмент на познание.

Тантра сексът предполага бавно и постепенно установяване на контакт между двамата партньори.

Взаимно осъзнаване по време на този контакт и освобождаване на мощен поток от сексуална енергия, която може да повлияе и на други сфери на живота.

Хората, които живеем в Европа и в САЩ, предпочитаме повече бързият секс.

Цивилизацията ни се е сформирала под въздействието на християнството, което демонизира телесността. Освен това сме свикнали да постигаме цели и да бъдем ефективни.

В условията на забързаното ни ежедневие имаме нужда да получим достатъчно количество оргазми – за бавен секс просто няма време.

Какви са предимствата на бавния секс

Значително повишава чувствителността и усилва близостта между партньорите. С това са съгласни много сексолози.

Когато го правим бавно, се отваряме за емоции по време на сексуален контакт, партньорите вече няма нужда да „работят за резултат”. Това е особено важно за мъжете.

Така сексът престава да бъде стресов фактор, превръща се в начин за отпускане и творчески акт. Френският психоаналитик и изследовател Алан Арил смята, че тази практика може да върне желанието и привличането, дори при много продължителни отношения.

Бавният секс може да бъде начин за личностно развитие. Когато се концентрираме върху собствените си усещания, тренираме до колко осъзнати можем да бъдем, започваме по-добре да разбираме себе си и да живеем по-наситено.

Бавният секс носи много повече наслада от бързия – практикуващите този метод на близост могат да усвоят техниката за управление с оргазъм. Състои се в дълго поддържане във възбудено състояние, което завършва с оргазъм на цялото тяло и едва ли не с еуфория.

Как да правим бавен секс

Подгответе обстановката

За разкриване на чувствеността е важно всичко, което ни заобикаля – аромати, цвят, текстура. На разположение са ни вана, етерични масла, ароматни свещи, коприна – всичко, което може да засили усещанията. И разбира се, трябва да се погрижим за времето. За бавен секс трябва да има много, дори повече, отколкото е нужно обикновено.

Започнете с визуален контакт

Погледът може да бъде не по-малко възбуждащ от докосването. Внимателно „изследвайте” тялото на половинката, сякаш го докосвате с очи.

Много жени имат комплекси по повод фигурата си. За да ги преодолеете, си представяйте, че с всеки свален елемент от дрехата, премахвате някакъв комплекс или тревога. Така, когато се съблечете, се освобождавате от всички комплекси.

Следете дишането

Американският писател Джеймс Паул, изследващ културата на бавния секс при полинезийските народи, съветва да наблюдаваме собственото дишане и това на партньора. Така ще почувствате енергия, която обединява всички части на тялото ви и същевременно ви съединява с партньора.

С помощта на дихателни упражнения може да се увеличи значително продължителността на мъжкия оргазъм.

Когато е в състояние преди оргазъм, мъжът трябва да диша спокойно, дълбоко и да се постарае максимално да отпусне мускулите си. Тогава вместо обичайните 7-10 секунди удоволствието може да продължи до 30 секунди.

Практикувайте продължително съвкупление

Този съвет се отнася най-вече за мъжете. Следва да проникват много бавно, милиметър по милиметър и след това да „излизат” бавно. Мъжете е добре да остават известно време „вътре” и да опитат да почувстват как с половинката се превръщат в едно цяло.

Свикнали сме да получаваме удоволствие от бързия секс, но бавният ще ни даде възможност да почувстваме наслада от самото сливане.