По света има удивително красиви места, където могат да се лекуват сериозни кожни заболявания, включително псориазис и екзема.

Какво представляват методите на лечение, каква е тяхната ефективност ? В статията по-долу са публикувани отговорите на тези въпроси.

Лечението на проблемна кожа – акне, псориазис, екзема, е много дълъг път, който има няколко насоки.

Един от вариантите за лечение на кожата е потапяне в минерална вода и пребиваването в долини, огрявани от слънчевите лъчи или климатотерапия – лечение на заболявания в най-благоприятния климат.

Десетки клиники по целия свят предлагат лечение на кожни заболявания, като процедурите се състоят в престой на слънце, терапия със солена вода и минерални бани дори в тежки случаи на увреждане на кожата при псориазис и екзема.

Въпреки че такива методи изискват пари и време, изследванията доказват ефективността на минералните бани, на ултравиолетовите лъчи и на солите при такива кожни заболявания.

Да разгледаме списъка с най-популярните и ефективни за лечение на псориазис и екземи курорти по света.

1. Мъртво море

Както на всички ни е известно, то се намира на границата между Израел и Йордания. Смята се за най-доброто място за лечение на псориазис в целия свят в естествени условия.

Там можете да се наслаждавате, колкото си искате на слънцето, без да съществува риск от изгаряне, това ще ви спомогне за очистването на кожата на псориатичните плаки.

Дебелият слой атмосфера филтрира ултравиолетовите лъчи така, че човек поглъща широк спектър от УВА и УВБ.

Това уникално съчетание на слънчевите лъчи, както предполагат експертите, осигурява основното предимство на санаториумите на Мъртво море за лечение на хора с псориазис.

Солите на Мъртво море и минералните вещества в състава на водата също способстват за излекуването.

2. Синя лагуна, Исландия

Много хора, които често са преживявали обостряне на псориазиса, съобщават, че петната им изчезват, след като прекарват няколко седмици в клиника около Синята лагуна недалеч от Рейкявик.

Благодарение на използването на минерали, силиций и водорасли екип от дерматолози излекували 6000 пациенти през 2005 г.

От вас се иска само направление от дерматолог за съответната клиника с посочена диагноза, време за почивка и лечение и пари.

3. La Roche-Posay, Франция

Изворната вода на това малко френско градче е богата на селен. А дефицитът на този минерал, както предполагат лекарите, играе важна роля в развитието на псориазиса и на други кожни заболявания.

В термалния център La Roche-Posay дерматолози и психолози лекуват пациенти, страдащи от различни кожни заболявания, сред които псориазис, екзема, образуване на белези, усложнения след изгаряния и много други.

Термалният център разрешава пиене на вода направо от източника и предлага на пациентите лечебни вани и други водни процедури.

4. Warm mineral springs, Флорида, САЩ

Казват, че известният фонтан на младостта, който търсел Понсе Де Леон, намиращ се в района на топлите минерални извори в Норт порт, щата Флорида, се слави с водите, които отървават от псориазис и други кожни заболявания, включая артрит и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Всяка година 65 хиляди посетители пребивават на това място, за да изпробват върху себе си извора на гореща вода, който се намира на 75 метра дълбочина, и температурата му е около 50 градуса по Целзий.

5. Mavena derma, Чикаго

Балнеоложки център, който пресъздава естествените условия на Мъртво море, като резултатите, постигнати с лечението на болните от псориазис са близки до тези, които са постигнати на самото Мъртво море.