В нашумелия филм „50 нюанса сиво“ фистингът заема главното действащо място в сексуалните игри между главните герои.

И действително, това необичайно развлечение, както смятат сексолозите, позволява повишаването на интереса към интимна близост, разбива традиционните представи за интимни занимания с нови усещания.

Но реализацията на подобен експеримент трябва да се прави внимателно, и с познаването на тънкостите на това изкуство, за да се избегне травмиране и физически дискомфорт. Какво е това вагинален и анален фистинг?

Представлява сексуален акт, когато дланта, отделни пръсти, ръката – понякога до лакътя, се въвежда във вагината или в ануса.

Такива движения позволяват получаването на голяма наслада по време на сексуалния акт или мастурбация на 2-мата партньори.

При желание в аналното отвърстие или във влагалището могат да се въведат секс играчки, сред които– пръстени, топки, мини вибратори.

Всъщност, фистингът с предмети е един от вариантите за стимулация на женските ерогенни зони. Но рядко се използва от мъжете, и по-често от такива с нетрадиционна ориентация.

Имайте предвид, че не е желателно да се използват кламери, топки за игра, плодове, зеленчуци, малки бутилки и други предмети от бита, тъй като нехигиенични, имат остри форми.

За предпочитане са секс играчки от специални магазини. Макар и да са доста по-скъпи, са доказано безопасни.

Фистинг на вулвата

Плиткият и дълбокият фистинг изискват бавни движения независимо какво ще въвеждате в себе си или в партньора – корен крайник или секс играчка.

Бързите манипулации предизвикват болка или неприятни усещания, които винаги карат човек да не желае да повтори подобни развлечения.

Често това може да завърши с разкъсване на тъкани в областта на аналното отвърстие, с разтягане на вагиналните мускули.

За начинаещите е желателно първо да усвоят техниката предварително, отколкото да използват кръгообразни приспособления и такива, които имат нестандартна форма.

Това ще позволи на двамата партньори да се отърват от страховете, да почувстват възбуда от извършваните действия, и вече морално и физически да са подготвени за „нахлуването“.

Препоръчително е да се започне с баналното миене на ръце – ноктите трябва да бъдат изрязани или добре поддържани, и след това да се пристъпи към прелюдия.

Предварителните ласки преди основното действие помагат за отпускане на тялото, увеличават шансовете за получаване на оргазъм.

Между впрочем, изследователите са доказали, че на въвеждане на пръсти във вагината жените реагират по същия начин, както и на мъжкото „оръжие“ – прегъват гърба, приповдигат таза, движат бедрата.

Лекарите-сексолози съветват да се пристъпва към фистинг-ласките преди или след орален секс. Ако имате опит – можете да вкарате секс играчката дори с устата, като разгърнете така сексуалния апетит и усилите чувствеността.

Доколкото с език мъжът може да достигне пик на блаженството, той трябва активно да стимулира клитора.

Ако не се знае какво да се прави с пръстите, няколко примера:

• Масажира се шийката на матката, като се правят ритмични докосвания, имитиращи вибрацията;
• Долната част на влагалището може да се „разбуди“ с манипулации, напомнящи движенията на пениса напред-назад /възвратно-настъпателни/.
• Ж-точката трябва да се стимулира – с движения по часовниковата стрелка.

Да се разбере подходяща ли е тази възбуждаща техника, е възможно с помощта на реакциите на жената – по стоновете, вагиналните движения.

Когато очакваният ефект не се достига, може да се смени позата, например, с класическата поза отзад.